Weeblyn aktivointi ja käyttöönotto

Muokattu: To, 14 Huhti, 2022 klo 1:36 PM

Weebly on Louhen Webhotellipalveluihin sisältyvä kotisivun rakennustyökalu joka toimii raahaa ja pudota tyyppisesti. Palvelusta löydät valmiit teemat jonne voit lisätä kuvia, videoita ja tekstiä.

1. Weeblyn aktivointi tapahtuu Webhotellin hallintapaneelista. Kirjaudu tänne ja klikkaa Weebly kuvaketta. Weeblyn ilmaisversio Free- palvelu sisältyy kaikkiin Webhotellipaketteihin jonka lisäksi tarjoamme myös Weeblyn maksullisia versioita kattavimmilla ominaisuuksilla

Weeblyn käyttöön ja aktivointiin tarvitset myös Webhotellipalvelun eli palvelintilan jossa Weebly sivusto pyörii. Huomaa että yhteen Webhotelliin on mahdollista aktivoida vain yksi Weebly sivusto.

Sisäänkirjautuminen Louhi Konsoli palvelun kautta sopimukset välilehdeltä tai osoitteesta whmXX.louhi.net/hallinta..

Korvaa XX omalla whm palvelimesi numerolla.

1. Weeblyn aktivointi tapahtuu Webhotellin hallintapaneelista. Kirjaudu tänne ja klikkaa Weebly kuvaketta.

2. Tämän jälkeen näet aktiivisena olevat Weebly sivustot. Kun näitä ei tällä hetkellä ole, on sinun lisättävä uusi. Klikkaa ’Add’ painiketta ja tämän jälkeen sinut ohjataan Louhen verkkokauppaan.

3. Weeblystä löytyy ominaisuuksiltaan useita eri vaihtoehtoja. Valitse näistä itsellesi sopivin ja paina ’Tilaa’. Pshh.. Starter tai Pro paketilla saat eniten irti uusista kotisivuistasi!

4. Ostoskorivaiheessa kauppa kysyy kirjautumista. Kirjaudu sisään ja siirry maksamaan.

HUOM! On tärkeää kirjautua olemassa olevilla asiakastunnuksilla, jotta palvelu aktivoituu oikein. Weebly tulee aktivoida samoilla tunnuksilla joilta löytyy kyseiselle domainille Webhotellisopimus. Asiakastietojen uudelleensyöttö johtaa aktivoinnin epäonnistumiseen ja uusien Louhi Konsoli tunnusten luontiin. Voit tarvittaessa pyytää uudet asiakastunnukset osoitteesta: https://kauppa.louhi.fi/console

5. Valitse maksutapa ja paina ’Vahvista’. Weebly Freestä luodaan nollalasku ja maksutapahtumia ei tapahdu. Muiden pakettien vahvistuksen jälkeen pääset maksamaan tilauksesi. Palvelu aktivoituu kun maksu on meille kirjautunut.

Sivuston rakentaminen ja muokkaus:

Aktivoinnin jälkeen Weebly palveluun pääset kirjautumaan Webhotellin hallintapaneelin (cPanel) kautta Files välilehdeltä klikkaamalla Weeblyn kuvaketta.

Sivuston julkaisu ja julkaisun poistaminen:

Editorin oikeasta yläkulmasta löytyy Julkaise, Esikatselu ja Päivitä painikkeet

Esikatselu toiminnolla näkee minkälaisena sivusto näkyy internetselaimilla kun se on julkaistu.

Päivitä painikkeesta saa muutettua Weblyn lisenssityyppiä

Julkaise painikkeella onnistuu sivuston julkaiseminen.

Sivuston saa otettua pois näkyvistä Asetukset valikosta Yleisasetukset välilehteä klikkamalla. Klikkaa lopuksi Peruuta sivuston julkaisu.

Asetukset valikko:

Asetukset valikosta yleisasetukset välilehdeltä on mahdollista määrittää mm. kieli sekä salasanan sivustolle.

Kielivalikossa on hyvä huomioida että Weebly ei ole kaikkia toimintoja ja ominaisuuksia kääntänyt suomen kielelle. Tästä syystä osa toiminnoista ja ominaisuuksista saattaa näkyä englannin kielellä vaikka valittuna olisi Suomen kieli.