Google Workspace sähköpostialiaksen lisääminen ja poistaminen

Muokattu: Ti, 26 Tammi, 2021 klo 11:56 AM

HUOM! Vain organisaation järjestelmänvalvojat voivat lisätä alias -tilejä

Alias on käyttäjän vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, jolla hän voi vastaanottaa sekä lähettää sähköpostiviestejä. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan tili, voit lisätä aliaksen helposti admin -portaalin kautta osoitteesta admin.google.com.

Lisää sähköpostialias Google Workspace käyttäjälle

1. Kirjadu Google Workspace admin -portaaliin osoitteesta admin.google.com.
  2. Mene kohtaan Käyttäjät.
  3. Käyttäjät listauksesta, valitse haluttu käyttäjä.
  4. Klikkaa käyttäjän nimeä avataksesi tilikohtaisen hallintaikkunan.
  5. Valitse Käyttäjätiedot -> Sähköpostialiakset
  6. Klikkaa kohtaa Aliasja syötä vaihtoehtoinen sähköpostiosoite (kohta ennen @ merkkiä).
  7. (valinnainen) Jos olet liittänyt useamman verkkotunnuksen samaan tiliin, voit valita halutun verkkotunnuspäätteen kun klikkaat verkkotunnusta.
    • Verkkotunnukset jotka on lisätty aliaksina ovat käytössä automaattisesti kaikilla tileillä ja näitä ei voi yksilöidä henkilöittäin.
  8. Klikkaa Tallenna.

Sähköpostialias on toiminnassa vuorokauden kuluessa.

Sähköpostin lähettäminen alias -tilin kautta

Sähköpostialias sallii käyttäjän vastaanottamaan postia luodusta osoitteesta, mutta jos haluat lähettää sähköpostia käyttäen luotua alias -tiliä, sinun täytyy määrittää se käyttäen Gmail sovellusta. Katso ohje: Sähköpostin lähettäminen käyttäen sähköpostialiasta

Sähköpostialiaksen poistaminen Google Workspace käyttäjältä

1. Kirjadu G Suite admin -portaaliin osoitteesta admin.google.com.
  2. Mene kohtaan Käyttäjät.
  3. Käyttäjät listauksesta, valitse haluttu käyttäjä.
  4. Klikkaa käyttäjän nimeä avataksesi tilikohtaisen hallintaikkunan.
  5. Valitse Käyttäjätiedot -> Sähköpostialiakset
  6. Pystyt poistamaan aliaksen 'X' -painikkeesta aliasosoitteen vieressä. Osoitteet, joissa ei ole mahdollisuutta tehdä poistoa on automaattisesti lisättyjä verkkotunnusaliaksia.
  7. Klikkaa Tallenna.