Sivustollani lukee "Internal server error". Mikä on vialla?

Muokattu: To, 29 Syys, 2022 klo 4:26 PM

Internal server errorille tai koodi 500 tarkoittaa, että sivustoa ei voida näyttää ollenkaan virheen takia. Virheelle on monia mahdollisia syitä, mutta useimmiten asia ratkeaa seuraavien ohjeiden avulla. Virhe ei tarkoita, että sisältöä olisi kadonnut tai että pitäisi tehdä uusi sivusto tyhjästä.

Tarkistathan ensin, että tiedoston oikeudet ovat kunnossa.

PHP-tiedostojen oikeudet saavat olla korkeintaan 755 (suositus 644) ja hakemiston, jossa php-tiedosto sijaitsee, oikeudet saavat olla myös korkeintaan 755.

Katsothan, että tiedostojen ja hakemistojen oikeudet ovat tämän taulukon mukaisia

/home/$USERNAME711
/home/$USERNAME/public_html750
/home/$USERNAME/public_html/* (kaikki tiedostot)644
/home/$USERNAME/public_html/* (kaikki hakemistot)755

Huom: Korvaathan $USERNAMEn käyttäjätunnuksellasi.

Kotihakemiston lisäksi myös kotisivujen hakemiston /home/$USERNAME/public_html oikeuksien pitää olla oikein. Public_html hakemiston omistajana pitää olla $USERNAME, ryhmänä ’nobody’.

Tiedostojen ja hakemistojen oikeudet näet cPanelin "File Managerista". Voit myös muokata niitä klikkaamalla "Permissions".

Oikeudet saat tarkastettua myös SSH-yhteyden kautta kommenolla:

stat -c "%a %n" *

Saat muutettua oikeudet oikeiksi komennolla
chmod 644 TIEDOSTONNIMI

Lue lisää chmod komennosta ja oikeuksista täältä: https://ss64.com/bash/chmod.html

Jos hakemistojen oikeudet ovat kunnossa, voi ongelmaksi muodostua .htaccess-tiedosto.

Koita poistaa tiedosto käytöstä vaihtamalla .htaccess-tiedoston nimi toiseksi. (esimerkiksi .htaccess.dis)

.htaccess-tiedostoja ei välttämättä ole yhtäkään, toisaalta niitä voi olla useita.

Mahdollisia sijainteja .htaccess-tiedostolle ovat esimerkiksi:

• /home/$USERNAME/public_html/.htaccess
  • /home/$USERNAME/public_html/wp/.htaccess
  • /home/$USERNAME/public_html/wp-admin/.htaccess

.htaccess-tiedoston näkyminen File Managerissa edellyttää, että "Show Hidden Files" on päällä. Sen saa päälle File Managerin asetuksista, katso kuva.

Virheen voi aiheuttaa myös PHP-tiedostot

Wordpress ja kaikki sen lisäosat käyttävät PHP-tiedostoja.

PHP-tiedostoissa voi olla jokin virhe, tai PHP-versiossa voi olla yhteensopivuusongelmia.

Tarkasta PHP-virhelokit. Tämä onnistuu menemällä cPanelista File Manageriin.

Virheloki sijaitsee yleensä jossain näistä hakemistoista:

• /home/$USERNAME/logs/
  • /home/$USERNAME/public_html
  • /home/$USERNAME/public_html/wp-admin

Huom: Korvaathan $USERNAMEn käyttäjätunnuksellasi.

Tiedoston nimi loppuu sanoihin error_log tai error.log

Valitse tiedosto, klikkaa "View", ja rullaa sivun pohjalle, niin näet uusimmat virheviestit.

Virheviestissä saattaa lukea jokin Wordpress-lisäosan nimi. Siinä tapauksessa kokeile poistaa lisäosa käytöstä.

Mikäli ongelma ei vieläkään poistu, ota yhteyttä tukeemme niin autamme tarkemmin.