Internal server error

Muokattu: Pe, 9 Marras, 2018 at 10:40 AM

Sivuni antavat virheen ”Internal Server Error”. Mikä on vialla?

Tarkistathan ensin, että tiedoston oikeudet ovat kunnossa. PHP-tiedostojen oikeudet saavat olla korkeintaan 755 (suositus 644) ja hakemiston, jossa php-tiedosto sijaitsee, oikeudet saavat olla myös korkeintaan 755.

Mikäli oikeudet ovat oikein, mutta saat silti virheen, pitää tarkistaa koko kotihakemiston oikeudet. Kotihakemistohan on /home/$USERNAME, jossa $USERNAME -hakemiston oikeudet ovat 711. Hakemiston oikeudet saat tarkastettua SSH-yhteyden kautta kommenolla

ls -l /home/$USERNAME

Saat muutettua oikeudet oikeiksi komennolla

chmod 711 /home/$USERNAME

Kotihakemiston lisäksi myös kotisivujen hakemiston /home/$USERNAME/public_html oikeuksien pitää olla oikein. Hakemiston omistajana pitää olla $USERNAME, ryhmänä ’nobody’ ja oikeudet 750. Muut oikeudet tuottavat internal server error -virheen.

Jos hakemistojen oikeudet ovat kunnossa, voi ongelmaksi muodostua .htaccess-tiedosto. Mikäli sivut antavat virheen, koita vaihtaa .htaccess-tiedoston nimi toiseksi. Mikäli ongelma ei vieläkään postu, ota yhteyttä tukeemme niin autamme tarkemmin.