Sähköpostitilin lisääminen Outlook ohjelmaan

Muokattu: Ti, 15 Joulu, 2020 klo 5:51 PM

Ohjeet kuinka lisäät sähköpostitilin Outlookkiin. Palveluun on mahdollista lisätä Microsoftin oman 365 tilin lisäksi myös mm. IMAP, POP3 sekä Google tilit. Tarkista palvelinasetukset omalta palveluntarjoajaltasi. Louhen palvelinasetukset löydät alta.

IMAP / POP3 tilin lisääminen:

Avaa Outlook ja valitse ruudun vasemmasta yläkulmasta kohta Tiedosto -> Lisää tili

Syötä koko sähköpostiosoite ja muista valita Lisäasetukset valikon alta kohta Anna minun määrittää tilini manuaalisesti

Valitse tilin tyyppi jota olet Outlookkiin lisäämässä. Louhen Webmail sähköposteilla se on IMAP

Tilin tyypiksi valitse POP tai IMAP. Ero näiden kahden välillä on se, että IMAP -yhteys lukee sähköpostiviestejä palvelimelta ja POP3 -yhteys lataa viestit pois palvelimelta eli lukee ne suoraan kyseisestä sähköpostiohjelmasta, jolloin nämä eivät ole enää luettavissa Webmailin tai puhelimen kautta.

Louhi suosittelee IMAP yhteyden käyttämistä.

Syötä saapuvan -ja lähtevän postin palvelimen asetukset.

Saapuva posti: whmXX.louhi.net (Korvaa 'XX' oman palvelimen numerolla.)

Portti: 993 (IMAP) tai 995 (POP3)

Salausmenetelmä: SSL/TLS

Lähtevä posti: whmXX.louhi.net (Korvaa 'XX' oman palvelimen numerolla.)

Portti: 465

Salausmenetelmä: SSL/TLS

Jatka määritystä ja seuraavassa vaiheessa syötetään tilin salasana.

HUOM:

• Korvaa 'XX' oman palvelimen numerolla. Esimerkiksi whm16.louhi.net. Löydät tämän tiedon palvelun avausviestistä tai cPanelin kautta (Webhotellin hallintapaneeli).
  • Pistä molempien palvelinten kohdalla ruksi kohtaan Vaadi suojattua salasanan vahvistusta...

Syötä tilin salasana ja paina Yhdistä. Tämän jälkeen Outlook ilmoittaa mikäli tili on onnistuneesti lisätty.

Microsoft 365 tilin lisääminen:

Valitse vasemmasta yläkulmasta tiedosto -> Lisää tili

Kirjoita sähköpostiosoitteessi ja valitse yhdistä. Palvelinasetuksia ei ole tarvetta määrittää manuaalisesti vaan tili pitäisi löytyä pelkällä sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Syötä seuraavaan kenttään tilin salasana ja valitse valmis. Tilin määritys kestää muutaman minuutin jonka aikana Outlook lataa tilillä olevat sähköpostiviestit.

Tiliasetusten muuttaminen jälkeenpäin:

Aloita valitsemalla Outlookista vasemmasta yläkulmasta tiedosto. Valitse seuraavaksi tiliasetukset alasvetovalikosta kohta tiliasetukset.

Valitse listalta sähköpostitili jonka asetuksia halutaan muuttaa ja klikkaa "Muuta". Tilin poistaminen onnistuu kohdasta poista. Huomaathan että tämä toiminto poistaa tilin ainoastaan Outlookista käytöstä. Mikäli haluat poistaa sähköpostitilin kokonaan olemasta, tulee se poistaa lähdepalvelimesta esim Louhen hallintapaneelin kautta tai Microsoft 365 tili osoitteesta portal.office.com.

Syötä sähköpostitilin asetukset sekä salasana. Huomaathan että sähköpostitilin tyyppiä (POP / IMAP) ei ole mahdollista jälkikäteen muuttaa vaan tili tulee poistaa sähköpostiohjelmasta ja lisätä se uudestaan. Valitse lopuksi "Seuraava" jonka jälkeen saat ilmoituksen onnistuiko asetusten muuttaminen: