Sähköpostiviestien siirto Microsoft 365 palveluun

Muokattu: Ma, 14 Joulu, 2020 klo 4:53 PM

Näin siirrät vanhat sähköpostisi uuteen Microsoftin Office 365 sähköpostipalveluun. Siirtoa varten tarvitset vanhojen sähköpostitiliesi osoitteiden lisäksi salasanan sekä palvelimen nimen jossa tilit sijaitsevat. Pyydä nämä tiedot tarvittaessa omalta sähköpostipalveluntarjoajaltasi.

Huomioitavaa siirrossa!

- Ennen siirtoa tarkista ettei siirrettävillä sähköpostittileillä ole kaksivaiheista autentikointia (two factor autentication) käytössä. Louhen Webmail sähköposteissa tätä ominaisuutta ei ole.

- Suositellaan että sähköpostien siirto aloitetaan vasta kun domainin sähköpostiliikenne on ohjattu tähän Microsoftin palveluun.

1.Kirjaudu sisään Microsoftin hallintasivustolle osoitteesta portal.office..com. Varmista että tililläsi on admin eli järjestelmävalvojan käyttöoikeudet:

2.Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse vasemmasta valikosta kohta "Exchange":

3.Valitse seuraavalta sivustolta vasemmasta valikosta kohta "Vastaanottajat" ja "Siirto". Luo uusi siirto valitsemalla "plus" merkin kuvaketta ja "Siirrä Exchange Onlineen":

4.Seuraavasta ikkunasta valitaan siirtoerän tyyppi eli minkälaiselta sähköpostitililtä posteja ollaan siirtmässä. Jos olet esimerkiksi siirtämässä Louhen Webmail sähköpostista viestejä on tilin tyyppi IMAP. Varmista tarvittaessa oman sähköpostitilisi tyyppi oman sähköpostipalveluntarjoajasi kautta.

5.Siirtoa varten luo Excell tiedosto jonne listataan kaikkien siirrettävien sähköpostitilien osoitteet, käyttäjätunnukset ja salasanat. Louhen Webmail sähköpostissa sähköpostin käyttäjätunnus on sähköpostiosoite mutta muilla palveluntarjoajilla se saattaa olla eri joten varmista se ennen siirtoa.

Tallennsa lopuksi Excell tiedosto (.csv luetteloerotin) muodosa ja korvaa tiedostossa kaksoispilkut pilkuilla ja tallenna tiedosto:

6.Etsi tietokoneeltasi luomasi .csv tiedosto ja valitse "Seuraava". Tiedoston lisäyksen yhteydessä saatat saada ilmoituksen että tiedston lisäys epäonnistui. Tarkista että .csv tiedstossa ei ole välilyöntejä, ääkkösiä tai pilkkuja.

7.Anna palvelimen tiedot josta sähköposteja siirretään. Louhen palvelimet on muotoa whmXX.louhi.net, korvaa XX oman whm palvelimesi numerolla. Louhen palvelimen tiedot löydät Webhotellista sekä Louhi konsoli palvelusta,

8.Seuraavassa näkymässä anna sähköpostierän nimi esimerkiksi siirtoera1

9.Seuraavassa näkymässä voit määrittää milloin sähköpostien siirto aloitetaan. Kohdasta "Selaa" valitse vähintään yksi käyttäjä jolle lähetetään sähköpostiin raportti sähköpostien siirrosta. Raportista käy ilmi onko sähköpostiviestin siirto onnistunut ja jos ei, löydät raportista myös tiedon miksi. Sähköpostiviestien siirron jälkeen muista käydä poistamasa siirtoerä jottei palvelu lähetä tarpeettomia raportteja. Siirtoerän poistaminen ei poista siirtyneitä sähköpostiviestejä.

Yleisimpiä syitä sähköpostien siirron epäonnistumiseen ovat väärä palvelin, väärät sähköpostin käyttäjätunnukset tai virheellinen .csv tiedosto.

10.Siirron luomisen jälkeen se löytyy kohdasta "Exchange-halintakeskus" josta siirron edistymistä on myös mahdollista seurata.