Uusi Louhi Webmail - Palvelun käyttö

Muokattu: Ma, 10 Touko, 2021 klo 3:47 PMVanha kirjautumissivusto webmail.louhi.net on poistunut käytöstä

Voit kirjautua Louhen webmail-palveluun osoitteessa:

whmXX.louhi.net/mail (Korvaa XX omalla whm-palvelimen numerolla)

TAI

OMADOMAIN/mail (korvaa OMADOMAIN webhotelliin liitetyllä verkkotunnuksella). Kirjautumistiedot löydät myös Louhi Konsoli palvelustaHUOM! Uuteen selainpostiin ei ole siirtynyt vanhaan selainpostiin mahdollisesti tallennetut osoitekirjat ja identiteettimääritykset, kuten allekirjoitus. Vanhoilta Webmail palvelimiltamme olemme siirtäneet ainoastaan sähköpostiviestit. Vanhojen Webmail palvelimien data on sittemmin hävitetty jonka vuoksi osoitekirjoja ei ole enää mahdollista tuoda.
Uuteen selainpostiin kirjaudutaan samoilla sähköpostitunnuksilla kuin vanhaan. Tunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasana tilille hallintapaneelissa (cPanel) määritelty salasana. Voit tarvittaessa vaihtaa sähköpostitilisi salasanan hallintapaneelin kautta.


Ensimmäisellä kirjautumiskerralla ohjataan käyttäjä Webmail home -paneeliin, jossa näkyy muutamia asetuksia käyttäjälle. Pääset selainpostiin klikkaamalla Roundcube -logon alla olevaa Open -painiketta. Valitse 'Open my inbox when I log in', jos haluat kirjautumisen ohjaavan sinut jatkossa suoraan webmailiin.


Mikäli halut käyttää sähköpostia mobiililaitteilla tai erillisellä sähköpostiohjelmalla esim Outlook, löydät tarkemmat palvelinasetukset täältä

 

Takaisin käyttäjäpaneelinäkymään pääset klikkaamalla vasemman sivuvalikon kohtaa 'Webmail home'. Webmail home -näkymässä voit mm. vaihtaa tilin salasanaa, asettaa lomavastaajan ja hallinnoida roskapostisuodatinta.


Sisäänkirjautumisen jälkeen avautuu alla oleva näkymä. Uuden sähköpostiviestin kirjoittaminen ja lähettäminen onnistuu vasemmasta valikosta kohdasta Viestin kirjo...

Toisin kuin Louhi Webmail palvelu ilmoittaa, suurin sallittu liitetiedoston koko on 15Mt eikä 50Mt.

Louhen Webmail kuten myös muutkaan sähköpostipalvelut ei ole tarkoitettu massapostitukseen. Tästä syystä emme suosittele lisäämään suuria määriä vastaanottajia kerralla yhteen viestiin. Palvelimen kapasiteetti ei kestä tätä jonka vuoksi lähetetyt viestit luokitellaan roskapostiksi ja tili menee lukkoon. Massapostitusta varten meiltä löytyy ActiveCampaign niminen palvelu.


Liitetiedostorajoituksesta johtuen emme suosittele lähettämään myöskään suuria määriä liitetiedostoja kerrallaan. Kuvat, videot sekä muut suuret tiedostot kannattaa jakaa toiselle käyttämällä esimerkiksi pilvitallennuspalveluiden linkkiä esim Google Drive tai Microsoft OneDrive. Nämä molemmat palvelut löydätte meidän valikoimista.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.