Uusi webmail -palvelu

Muokattu: Ma, 8 Helmi, 2021 at 10:28 AM

Voit kirjautua Louhen webmail-palveluun osoitteessa:

whmXX.louhi.net/mail (Korvaa XX omalla whm-palvelimen numerolla)

TAI

OMADOMAIN/mail (korvaa OMADOMAIN webhotelliin liitetyllä verkkotunnuksella)

Uuteen selainpostiin kirjaudutaan samoilla sähköpostitunnuksilla, jossa tunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasana tilille hallintapaneelissa (cPanel) määritelty salasana. Voit tarvittaessa vaihtaa sähköpostitilisi salasanan hallintapaneelin kautta.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla ohjataan käyttäjä Webmail home -paneeliin, jossa näkyy muutamia asetuksia käyttäjälle. Pääset selainpostiin klikkaamalla Roundcube -logon alla olevaa Open -painiketta. Valitse 'Open my inbox when I log in', jos haluat kirjautumisen ohjaavan sinut jatkossa suoraan webmailiin.

Takaisin käyttäjäpaneelinäkymään pääset klikkaamalla vasemman sivuvalikon kohtaa 'Webmail home'. Webmail home -näkymässä voit mm. vaihtaa tilin salasanaa, asettaa lomavastaajan ja hallinnoida roskapostisuodatinta.

HUOM! Uuteen selainpostiin ei ole siirtynyt vanhaan selainpostiin mahdollisesti tallennetut osoitekirjat ja identiteettimääritykset, kuten allekirjoitus.

Vanhan selainpostin osoitekirjan siirtäminen uuteen webmailiin

Voit siirtää osoitekirjan vanhasta selainpostista uuteen seuraavasti:

1) Kirjaudu ensin vanhaan selainpostiin (https://webmail.louhi.net/) joko lisäämällä tietokoneesi hosts-tiedostoon webmail.louhi.net IP-osoitteeseen 77.240.18.35 tai kirjautumalla suoraan osoitteessa http://y81w0.hosts.cx/

2) Selainpostissa klikkaa oikealta kohta ”Osoitekirja”

3) Tämän jälkeen paina kohta ”Vie”, jolloin osoitekirja tallentuu omalle koneellesi.

4) Kirjaudu seuraavaksi uuteen webmailiin (whmXX.louhi.net/mail tai OMADOMAIN/mail).

5) Tallennettu osoitekirja tuodaan uuteen Webmailiin osoitekirja välilehdeltä (klikkaa kuvaketta jossa kolme hahmoa) ja tämän jälkeen valitse oikeasta ylälaidasta painike ”Tuo”.

6) Alla olevan välilhden auettua, valitse ”Selaa” ja hae omalta koneelta tallennettu osoitekirja. Viimeistele tuominen klikkaamalla ”Tuo”, jonka jälkeen osoitekirja näkyy uudessa Webmailissasi.

HUOM!

Mikäli osoitekirjassasi on ryhmiä käytössä niin valitse tuontivaiheessa kohdasta Tuo ryhmämääritykset valinta:
Kaikki (luo ryhmät tarvittaessa)