Sähköpostien siirtäminen Louhi Exchangesta (PRO) Microsoft 365-ympäristöön

Muokattu: To, 15 Loka, 2020 at 2:20 PM

Siirto on suositeltavaa tehdä siten, että pidät Exchange-tilin Outlookissa niin kauan kunnes huomaat webmailista, että sähköpostit tulevat Microsoft 365n sähköpostiin. Näin saat otettu mukaasi kaikki sähköpostit.

Outlook

1. Tiedosto > Avaa ja vie > Tuo/Vie

2. Valitse vaihtoehdoista valinta Vie tiedostoon

3. Valitse vaihtoehto Outlookin datatiedosto (.pst)

4. Valintaikkunassa näkyy mitkä kansiot viedään ja valitse ylin valinta (= sähköpostiosoitteesi) > Seuraava

5. Vaihda tarvittaessa kansio mihin tiedosto tallennetaan klikkaamalla Selaa ja valitsemalla haluamasi kansio tietokoneelta

6. Klikkaa Valmis

Nyt sähköpostit, kalenterimerkinnät ja yhteystiedot on tallennettu PST-tiedostoon joka on Outlookin tukema tiedostomuoto jonka avulla tiedot voi siirtää toiselle tilille kätevästi Outlookin sisällä.

Tämän jälkeen voit poistaa nykyisen tilin Outlookista seuraavasti:

1. Tiedosto > Tiliasetukset

2. Valitse listasta käyttämäsi Louhi Exchange -tili (= sähköpostiosoite) ja mikäli Outlookissasi on muita käyttämiäsi sähköpostitilejä niin niitä ei tarvitse poistaa

3. Mikäli Outlookissasi on vain yksi sähköpostitili niin toimi ensin seuraavasti:

1. Mene Datatiedostot välilehdelle

2. Valitse Lisää

Outlook ehdottaa tallennuspolkua ja oletusnimeä tiedostolle, mutta vaihdetaan tiedostonnimeksi esim. Poisto (pääasia, että muistat tallennusnimen hetken kuluttua) ja klikkaa ehdotuksiin OK (voit halutessasi vaihtaa tallennuspolun ja tiedostonimen).

4. Nyt voit palata välilehdelle Sähköposti ja poistaa Louhi Exchange -tilin Outlookista valitsemalla tilin aktiiviseksi ja klikkaamalla Poista

Tilin poiston jälkeen käynnistä Outlook uudelleen ja lisää vasta sen jälkeen uusi sähköpostitili ohjelmaan.

Outlookin käynnistyessä lisätään uusi tili seuraavasti:

1. Tiedosto > Lisää tili

2. Anna uuden tilin sähköpostiosoite ja ohjelma opastaa lisäämisessä eteenpäin

Vanhojen merkintöjen tuonti, kun tili on onnistuneesti lisätty

1. Tiedosto > Avaa ja vie > Tuo/Vie

2. Tuo toisesta ohjelmasta tai tiedostosta > Seuraava

3. Valitse vaihtoehto Outlookin datatiedosto (.pst) > Seuraava

4. Tuotava tiedosto kohdassa klikkaa Selaa ja etsi tietokoneeltasi aiemmin tallentamasi PST-tiedosto ja kun oikea tiedosto on löytynyt niin valitse Seuraava

5. Tuonti on valmis ja nyt myös vanhat postit, kalenterimerkinnät ja yhteystiedot löytyvät uudesta sähköpostistasi

Lisävinkkejä

Vientiin löytyy myös Microsoftin sivuilta kuvalliset ohjeet:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/outlookin-datatiedoston-pst-luominen-tietojen-tallentamista-varten-17a13ca2-df52-48e8-b933-4c84c2aabe7c

Tuontiin löytyy myös Microsoftin sivuilta kuvalliset ohjeet:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/s%C3%A4hk%C3%B6postin-yhteystietojen-ja-kalenterin-tuominen-outlook-pst-tiedostosta-431a8e9a-f99f-4d5f-ae48-ded54b3440ac

Mikäli tarve on ottaa talteen vain kalenterimerkinnät niin se onnistuu Microsoftin ohjeilla:

https://support.microsoft.com/en-us/office/export-an-outlook-calendar-to-google-calendar-662fa3bb-0794-4b18-add8-9968b665f4e6

Pelkkien yhteystietojen vienti:

https://support.microsoft.com/en-us/office/export-contacts-from-outlook-10f09abd-643c-4495-bb80-543714eca73f