Sähköpostien siirtäminen Louhi Exchange Lite -ympäristöstä Microsoft 365-ympäristöön

Muokattu: To, 15 Loka, 2020 at 2:40 PM

Louhi Exchange - sähköposti lisätään Outlookkiin IMAP-tilinä, sillä Exchange Lite ei tue muita yhdistämismuotoja.

Tätä samaista siirtomenetelmää voi soveltaa myös IMAP-muotoisten sähköpostilaatikodien datan siirtämiseksi Microsoft 365 -tilille.

Lisää tili Outlookkiin seuraavasti:

1) Mene Outlookissa Tiedosto > Tiliasetukset > Uusi

2) Kirjoita avautuneen ikkunan tekstikenttään sähköpostiosoitteesi ja klikkaa alla olevaa painiketta Lisäasetukset sekä laita rasti ruutuun "Anna minun määrittää tilini manuaalisesti"

2.1.) Klikkaa Yhdistä-painiketta

2.2.) Valitse tilin tyypiksi IMAP luettelosta ja anna seuraavat palvelintiedot

Saapuvan postin palvelin:

mail.azurepack.com

Portti: 993

Salaustyyppi: SSL/TLS

Lähtevän sähköpostin palvelin:

mail.azurepack.com

Portti: 587

Salaustyyppi: STARTTLS

3) Valitse yhdistä

4) Kaiken mennessä oikein tulee ikkuna “tilin lisääminen onnistui”

5) Tarkista ettei ruudussa “Määritä Outlook Mobile myös puhelimeeni” ole rastia ja klikkaa Valmis jonka jälkeen tili on onnistuneesti lisätty ohjelmaan

Mikäli sähköpostissa on paljonkin postia niin Outlookilla voi pieni hetki mennä tilin sähköpostien hakemisessa.

Tilin ollessa Outlookissa voit ottaa sen sähköpostit talteen seuraavasti:

1. Tiedosto > Avaa ja vie > Tuo/Vie

2. Valitse vaihtoehdoista valinta Vie tiedostoon

3. Valitse vaihtoehto Outlookin datatiedosto (.pst)

4. Valintaikkunassa näkyy mitkä kansiot viedään ja valitse ylin valinta (= sähköpostiosoitteesi) > Seuraava

5. Vaihda tarvittaessa kansio mihin tiedosto tallennetaan klikkaamalla Selaa ja valitsemalla haluamasi kansio tietokoneelta

6. Klikkaa Valmis

Nyt sähköpostit on tallennettu PST-tiedostoon joka on Outlookin tukema tiedostomuoto jonka avulla tiedot voi siirtää toiselle tilille kätevästi Outlookin sisällä.

Tämän jälkeen voit poistaa nykyisen tilin Outlookista seuraavasti:

1. Tiedosto > Tiliasetukset

2. Valitse listasta käyttämäsi Louhi Exchange -tili (= sähköpostiosoite) ja mikäli Outlookissasi on muita käyttämiäsi sähköpostitilejä niin niitä ei tarvitse poistaa

3. Mikäli Outlookissasi on vain yksi sähköpostitili niin toimi ensin seuraavasti:

1. Mene Datatiedostot välilehdelle

2. Valitse Lisää

Outlook ehdottaa tallennuspolkua ja oletusnimeä tiedostolle, mutta vaihdetaan tiedostonnimeksi esim. Poisto (pääasia, että muistat tallennusnimen hetken kuluttua) ja klikkaa ehdotuksiin OK (voit halutessasi vaihtaa tallennuspolun ja tiedostonimen).

4. Nyt voit palata välilehdelle Sähköposti ja poistaa Louhi Exchange -tilin Outlookista valitsemalla tilin aktiiviseksi ja klikkaamalla Poista

Tilin poiston jälkeen käynnistä Outlook uudelleen ja lisää vasta sen jälkeen uusi sähköpostitili ohjelmaan.

Outlookin käynnistyessä lisätään uusi tili (Microsoft 365) seuraavasti:
1. Tiedosto > Lisää tili
2. Anna uuden tilin sähköpostiosoite ja ohjelma opastaa lisäämisessä eteenpäin

Vanhojen merkintöjen tuonti, kun tili on onnistuneesti lisätty
1. Tiedosto > Avaa ja vie > Tuo/Vie
2. Tuo toisesta ohjelmasta tai tiedostosta > Seuraava
3. Valitse vaihtoehto Outlookin datatiedosto (.pst) > Seuraava
4. Tuotava tiedosto kohdassa klikkaa Selaa ja etsi tietokoneeltasi aiemmin tallentamasi PST-tiedosto ja kun oikea tiedosto on löytynyt niin valitse Seuraava
5. Tuonti on valmis ja nyt myös vanhat postit löytyvät uudesta sähköpostistasi

Lisävinkkejä

Vientiin löytyy myös Microsoftin sivuilta kuvalliset ohjeet:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/outlookin-datatiedoston-pst-luominen-tietojen-tallentamista-varten-17a13ca2-df52-48e8-b933-4c84c2aabe7c

Tuontiin löytyy myös Microsoftin sivuilta kuvalliset ohjeet:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/s%C3%A4hk%C3%B6postin-yhteystietojen-ja-kalenterin-tuominen-outlook-pst-tiedostosta-431a8e9a-f99f-4d5f-ae48-ded54b3440ac