Asiakastietojen päivittäminen (Louhi Konsoli)

Muokattu: Pe, 14 Huhti, 2023 klo 4:38 PM

Asiakastietojen pitäminen ajantasalla on tärkeää, jotta tavoitamme asiakkaamme tärkeiden tiedotteiden osalta, ja jotta laskut löytävät perille. Lisäksi asiakkuuteen merkittyjä yhteystietoja käytetään asiakkaan yhteyshenkilöiden tunnistamiseen. Siksi on tärkeää, että asiakkuuteen merkityt yhteystiedot ovat ajantasalla ja oikeilla valtuuksilla suhteessa muutospyyntöihin, tilauksiin ja sopimusten hallintaan. Näin voimme palvella teitä turvallisesti ja mahdollisimman jouhevasti.

Asiakastietojen päivittäminen

Yhteystiedon muokkaaminen tai poistaminen

• Klikkaa muokattavan yhteystiedon kohdalla painiketta 'Muokkaa':

• Tee tarvittavat muutokset yhteystietoihin ja paina 'Tallenna'.
  • Voit poistaa yhteystiedon  'Poista'-painikkeesta kyseisen yhteystiedon kohdalla.

Uuden yhteystiedon luonti

• Asiakkuudella voi olla useampi yhteystieto.
  • Voit tehdä kokonaan uuden yhteystiedon asiakkuuteen klikkaamalla painiketta 'Lisää uusi':

Eri yhteystietotyyppien erot - eri roolit

Tilaaja - Asiakkuuden ensisijainen yhteystieto, jolla on täydet hallintaoikeudet tiliin ja sen palveluihin. Saa tilaajalle kohdistetut tiedotteet sekä ilmoitukset. Tilaajalla on oikeus tilata palveluita asiakkaan nimiin.

Laskutus - Yhteystieto, jolle laskut kirjataan, ja jolle laskut toimitetaan (HUOM: laskutettava taho on aina henkilö/yhteisö/yritys, jonka nimissä asiakkuus on).

Yhteyshenkilö - Yhteyshenkilöksi merkityllä yhteystiedolla on hallintaoikeudet asiakkuuteen sekä sen alla oleviin sopimuksiin ja palveluihin. Yhteyshenkilöllä on oikeus tilata palveluita asiakkaan nimiin.

Myös luotettavan kumppanin edustajan voi valtuuttaa yhdeksi yhteyshenkilöksi. Tätä kannattaa harkita, jos on esimerkiksi ulkoistanut verkkosivuston kehittämisen tai IT-tuen ja muutoksia tarvitaan usein. Samalla kuitenkin tulee muistaa päivittää yhteystiedot, jos näissä suhteisssa tapahtuu muutoksia.

Uutiskirje - Merkinnän omaava kontakti saa Louhelta uutiskirjeitä.

Yhdellä yhteystiedolla voi olla useampia rooleja. Asiakkuudessa tulee kuitenkin olla aina yksi ja vain yksi Tilaaja-roolilla oleva yhteystieto ja samoin aina yksi ja vain yksi Laskutus-roolilla oleva yhteystieto.