Videon lisääminen Duuers-tarjoukseen

Muokattu: Ke, 30 Joulu, 2020 klo 11:37 PM

Videon lisääminen onnistuu esim. YouTubesta, Vimeosta tai vaikkapa Google Drivelta. Videota ei kuitenkaan voi upottaa tiedostona tarjoukseen vaan se haetaan aina linkkinä jostain, josta se myös toistetaan.

Alla kerromme kuinka saat videon lisättyä Duuers tarjoukseen tai tarjouselementtiin.

Ohjeen sisältö

Kopio videon linkki (URL) osoiteriviltä tai Google Drive "Jaa" asetuksista leikepöydälle

Tässä esimerkissä haetaan videon linkki Youtubesta (kuva 1)  ja kopioidaan sen osoite selaimen osoiteriviltä. Vimeo-videoiden linkkien kopiointi tapahtuu aivan samoin.

Kuva 1: Videon linkin kopiointi YouTubesta.

Google Drivelta linkin saat valitsemalla tiedoton ja painamalla "Jaa" -valintaa valikossa  ja sen jälkeen "Hae linkki"  -osiosta voit kopioda linkin (kuva 2 alla).

Muista tarkistaa, että jakaminen ja videon näkyvyys vastaa tarkoitustasi.

Kuva 2: Videon jakaminen ja linkin kopiointi Google Drivelta. Muista laittaa oikeat oikeudet tarpeidesi mukaan. Esim. jos videota ei ole tarkoitettu vain joillekin nimetyille katsojille, niin "Jokainen linkin saanut" on oikea vaihtoehto.

Lisää tarjoukseen tai tarjoukseen elementtiin Teksti-laatikko

Alla olevassa kuvassa 3 elementtiin lisätään ensin kolumni ja sitten tekstilaatikko. Tarjouksessa uuden elementin voi lisätä aina sinisestä plus-merkistä (kuvan alalaidassa).  Alla olevassa kuvassa  3 lisätään toinen palsta (kolumni) tarjouselementtiin sen oikeaan reunaan ja sen jälkeen valitaan kolumnin tyypiksi Teksti.

Kuva 3: Teksti-laatikon lisääminen tarjouselementtiin.

Liitä leikepöydältä videon osoite Teksti-laatikkoon

Liitä nyt videon linkki luomaasi Teksti-laatikkoon (kuva 4 alla).

Kuva 4: Videon linkin liittäminen leikepöydältä Teksti-laatikkoon

Aseta hiiri liittämäsi linkin päälle ja klikkaa sitä (hiiren vasemmanpuoleisella näppäimellä)

Duuers-sovellus tunnistaa automaattisesti linkistä, että kyseessä on video, jolloin videoon liittyvät lisävalinnat tulevat mahdolliseksi. Klikkaa siis videon linkkiä, jolloin avautuu oma valikkonsa. Valitse "Näytä kuvakkeena" (jos haluat, että video näkyy kuvakkeena tarjouksessa). Katso kuva 5 alla.

Kun klikkaat "Näytä kuvakkeena" -valintaa, asetusikkuna sulkeutuu. HUOM! Voi kestää muutaman sekunnin ennen kuin kuvakkeen kuva muodostuu tekstilaatikkoon.

Kuva 5: Videon linkin valinnat ja kuvakkeen asettaminen näkyviin.

Viimeistele elementti haluamallasi tekstillä

Voit viimeistellä elementin kirjoittamalla siihen tekstiä: otsikon, selitteen ja niin edelleen. Eli voit muokata tekstiä videon ympärillä vapaasti. Kuvan 6 esimerkissä on lisätty otsikko "Esimerkkivideo"  ja sen alapuolella näkyy videon kuvake.

Kuva 6: Voit lisätä tekstiä vapaasti videon ympärille.

Teknistä lisätietoa

Videoiden upottaminen on tehty iFrame-tekniikalla ja videotiedoston upottaminen osaksi tarjousta ei ole mahdollista samalla tavalla. Toki sen voi laittaa liitteeksi, kuten muutkin tiedostot, mutta kuvakkeen saaminen näkyviin ei silloin onnistu.