MySQL-tietokannan ja uuden MySQL-käyttäjän luominen

Muokattu: Ma, 28 Joulu, 2020 klo 2:32 PM

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin

2. Valitse MySQL-tietokannat

1. Anna tietokannalle nimi ja klikkaa painiketta Tietokannan luonti

Tietokanta on nyt onnistuneesti lisätty ja muista vielä lisätä tietokannalle käyttäjä.

Klikkaa Palaa -painiketta niin pääset takaisin MySQL-tietokantatoimintoihin jossa voit lisätä tietokannalle käyttäjän.

Tietokantakäyttäjän lisääminen

Lisääminen onnistuu MySQL-tietokantatoiminnoissa kohdasta Uuden käyttäjän lisääminen.

1. Anna uusi haluamasi käyttäjätunnus

2. Voitte käyttää Salasanan luontitoimintoa tai määrittää käyttäjälle omavalintaisen salasanan

3. Käyttäjätunnuksen ja salasanan ollessa syötettynä klikataan Käyttäjän luonti - painiketta

Käyttäjän ollessa luotuna saat ilmoituksen käyttäjän luomisesta onnistuneesti.

Lisätään käyttäjälle vielä oikeudet tietokantaan valitsemalla Käyttäjä -kohdasta äsken luomanne käyttäjä ja klikataan Lisää -painiketta.

Tämän jälkeen määritellään vielä käyttäjälle oikeudet tietokantaan.
Yleensä kannattaa antaa käyttäjälle kaikki käyttöoikeudet, mutta voitte asian varmistaa sivustonne tekijältä.

Valitse ruutu “Kaikki käyttöoikeudet” ja klikkaa painiketta Tee muutokset.

Uusi tietokanta ja tietokantakäyttäjä on nyt onnistuneesti lisätty.