Verkkotunnuksen Whois -tietojen päivittäminen

Muokattu: Ti, 18 Huhti, 2023 klo 11:13 AM





Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka päivitetään verkkotunnuksen Whois-tiedot. Whois-tiedoilla tarkoitetaan niitä yhteystietoja, jotka on merkitty verkkotunnuksen omistajan tiedoiksi. Jokaiselle verkkotunnukselle tulee olla määritettynä omistajaksi joko yritys, yhteisö, järjestö tai yksityishenkilö.




Tietojen päivittäminen onnistuu kirjautumalla Louhi Konsoliin eli asiakkuuden omahallintapalveluun. Tunnukset on toimitettu teille asiakkuuden luonnin yhteydessä ja ne saa tarvittaessa palautettua sivustolta löytyvällä 'Unohtuiko salasana' -toiminnolla. Sisään pääset kirjautumaan osoitteesta https://kauppa.louhi.fi/console.


Palvelun ominaisuuksista johtuen palvelussa on tällä hetkellä mahdollista muuttaa vain .fi-päätteisten verkkotunnusten tietoja. Mikäli haluatte muuttaa muun päätteisen verkkotunnuksen tietoja, voitte toimittaa tiedot asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu(at)louhi.fi.


Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse vasemmasta reunasta 'Verkkotunnukset'-välilehti ja listalta verkkotunnus, jonka tietoja halutaan muuttaa.



Seuraavalta sivulta Whois-tietojen kohdalta löytyy 'Muokkaa'-painike, jolla tietoja saa päivitettyä.


Tallenna lopuksi muutokset valitsemalla 'Tallenna'. Tietojen päivittyminen Whois-tietoihin voi viedä n. 30 min.




Verkkotunnusten Whois -tietojen selvittäminen:


Verkkotunnusten eli domainien omistajuustietoja on mahdollista selvittää Whois-hakukoneilla, joita löytyy netistä useampia. Näistä yksi on esimerkiksi: https://www.easywhois.com/ .


Näkyvissä ja saatavilla olevat tiedot vaihtelevat verkkotunnuspäätteiden mukaan.



Whois -tietojen piilottaminen:


Yksityishenkilöiden nimissä olevien .fi-verkkotunnuksien tiedot ovat oletuksena piilotettu.

Yritysten, yhteisöjen sekä järjestöjen omistuksissa olevilla .fi-verkkotunnuksilla tiedot ovat näkyvissä, eikä niitä ole valitettavasti mahdollista piilottaa.


Ulkomaisille verkkotunnuspäätteille, esimerkiksi .com, .net, org ja .eu, myymme lisäpalveluna 'Whois suoja' -nimistä lisäpalvelua, jolla tiedot saa piilotettua. Palvelun hinta on 12€/vuosi/domain. Varmista saatavuus omalle domain-päätteellesi myynnistämme: myynti(at)louhi.fi.








Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.