Wordpress lisäosien päivittäminen ja asennus

Muokattu: Pe, 10 Syys, 2021 klo 5:43 PM

Lisäosailla on mahdollista tuoda sivustolla ominaisuuksia joita Wordpressin perustoiminnoista ei löydy. Päivittämällä Wordpressin lisäosia (eng. plugin) sekä teemoja, ylläpidetään sivuston toimivuutta sekä tietoturvaa. Webhotellin Installatron työkalun kautta on mahdollista määrittää myös automaattiset päivitykset Wordpressille sekä lisäosille. Yleisimmät käytössä olevat lisäosat ovat esimerkiksi yhteydenottolomakkeet (eng. contact form)

Kirjaudu Wordpress sivustosi hallintaan. Suora osoite on usein domain.fi/wp-admin. Korvaa domain.fi omalla domainillasi. Voit kirjautua myös suoraan Webhotellin hallinnan kautta (cPanel) jolloin erillisiä Wordpressin hallintatunnuksia ei tarvita. Valitse tällöin kohta Installatron sovellusasentaja.

Klikkaa seuraavalta sivulta /wp-admin/ päättyistä osoitetta.

Vasemmasta valikosta kohdasta päivitykset löytyy Wordpressin päivitykset. Wordpress on myö hyvä pitää aina päivitettynä.

Lisäosat välilehdeltä löytyy lista lisäosista sekä tarjolla olevista päivityksistä.

Uuden lisäosan asentaminen ja vanhan poistaminen:

Vasemmasta valikosta, lisäosat välilehden alta kohdasta Lisää uusi. Oikeasta yläkulmasta löytyy hakukenttä josta voi hakea tiettyä lisosaa. Lisäosan kohdalta löytyy asenna painike josta sen saa asennettua. Asennuksen jälkeen lisäosa ilmestyy Lisäosat- välilehdeltä jonka jälkeen se täytyy käydä aktivoimassa käyttöön ja määrittää sille tarvittavat asetukset jotta se toimii halutulla tavalla.

Suositellaan että kaikki lisäosat joita et tarvitse, kannattaa poistaa jotta ne ei turhaan rasita sivustoa.

Lisäosan poistaminen tapahtuu klikkaamalla lisäosan kohdalta poista painiketta.