G Suite -sähköpostin verkkotunnuksen määritykset

Muokattu: Ti, 25 Syys, 2018 at 11:28 AM

Verkkotunnuksen vahvistaminen TXT -tietueen avulla

Google käyttää oletuksena TXT -tietuettä vahvistamaan sen, että sinulla on oikeus tehdä verkkotunnukselle muutoksia. Prosessi on sama riippumatta siitä lisäätkö ensimmäistä verkkotunnusta vai lisäätkö alias/lisäverkkotunnuksia.

1. Kirjaudu osoitteeseen admin.google.com
  2. Jos verkkotunnuksen vahvistamista ei ole tehty, pyytää Google automaattisesti aloittamaan määrityksen paneelin etusivulta. Klikkaa Aloita määritys
  3. Valitse verkkotunnuksen palveluntarjoajan listalta oma palveluntarjoajasi. Jos tätä ei löydy listalta valitse Muu
  4. Kopioi verkkotunnukselle luotu uniikki TXT -tietue (tämä on muotoa google-site-verification=....)
  5. Luo uusi TXT -tietue verkkotunnuksesi palveluntarjoajalle käyttäen seuraavia arvoja:
    1. Tietue -kenttään, lisää @ tai jätä se tyhjäksi. Muut DNS -tietueet antavat mallia kumpi täytyy lisätä.
    2. Time to live (TTL) -kenttään syötä arvoksi 3600 tai arvo oletukseksi
    3. Kenttään Osoite, syötä juuri kopioimasi verifiointitietue (google-site-verification=....)
  6. Verkkotunnuksen vahvistaminen ei onnistu kuin vasta sitten kun muutos on astunut voimaan. Tässä voi kestää jopa 48 tuntia, mutta yleensä muutos tapahtuu noin 1-2 tunnin sisällä. Klikkaa Ei nyt ja poistu.
  7. Palaa muutaman tunnin kuluttua takaisin verkkotunnuksen vahvistamiseen (kohdat 1-3) ja klikkaa painiketta Vahvista

Verkkotunnus on nyt vahvistettu ja voit jatkaa palvelun käyttöönottoa.

MX -tietueet

MX -tietueilla kerrotaan nimipalvelimille minne verkkotunnuksen sähköpostiliikenteen täytyy kulkea. Näiden lisääminen on viimeinen vaihe G Suite -palvelun käyttöönotossa ja kun vaaditut tietueet on lisätty, alkaa sähköposti kulkemaan G Suite palveluun. Poista samalla kaikki vanhat tietueet, jolloin verkkotunnukselle jää voimaan vain G Suite palvelun MX -tietueet.

Huom: Voi kestää jopa 48 tuntia, että tehdyt muutokset astuvat voimaan. Yleensä muutos kuitenkin tapahtuu 1-2 tunnin sisällä.

Tietue
Tyyppi
Osoite
MX/Prio
TTL
Tyhjä tai @
MX
ASPMX.L.GOOGLE.COM.
1
3600
Tyhjä tai @
MX
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5
3600
Tyhjä tai @
MX
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5
3600
Tyhjä tai @
MX
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10
3600
Tyhjä tai @
MX
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10
3600

Authentikoi lähettäjät SPF -tietueen avulla (vaihtoehtoinen)

SPF -tietueen avulla pystyt estämään luvattomia tahoja lähettämästä sähköpostia sinun verkkotunnuspäätteen kautta. Jotkin sähköpostipalveluntarjoajat myös vaativat SPF -tietueen olemassaolon. Ilman SPF -tietuetta, sinun viestit voidaan merkitä roskapostiksi tai palautua kokonaan lähettäjälle.

Lisää SPF -tietue

1. Kirjaudu sisään verkkotunnuksesi palveluntarjoajan verkkotunnushallintaan.
    • Jos verkkotunnuksesi on hankittu Louhen kautta, onnistuu tämä kohdasta domainit ja muokkaa DNS -tietueita
  2. Etsi TXT -tietueet ja tarkasta onko verkkotunnukselle määritetty olemassa olevia SPF -tietueita. Tietue alkaa merkeillä v=spf1. Jos käytössäsi on jo SPF -tietueita, poista tietue ja jatka eteenpäin. Jos käytössäsi ei ole SPF -tietueita, voit siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen.
    • Suosittelemme, että verkkotunnukselle määritetään vain yksi SPF -tietue. Useampi SPF -tietue voi aiheuttaa ongelmia.
  3. Luo uusi TXT -tietue käyttäen seuraavia arvoja:
    1. Tietue -kenttään, lisää @ tai jätä se tyhjäksi. Muut DNS -tietueet antavat mallia kumpi täytyy lisätä.
    2. Time to live (TTL) -kenttään syötä arvoksi 3600 tai arvo oletukseksi
    3. Kenttään Osoite, syötä v=spf1 include:_spf.google.com ~all
  4. Tallenna muutokset

Huom: Voi kestää jopa 48 tuntia, että tehdyt muutokset astuvat voimaan. Yleensä muutos kuitenkin tapahtuu 1-2 tunnin sisällä.