Uuden Google Workspace Jaetut Drivet -kansion luominen

Muokattu: La, 9 Tammi, 2021 at 1:50 PM




Google Workspace (entinen G Suite) sisältään Jaetut Drivet -ominaisuuden, mikäli käytössäsi on Google Workspace Standard tai ylempi lisenssitaso. Se ei sisälly Google Workspace Business Starter tasoon.  G Suitessa ominaisuus on käytössä G Suite Business ja G Suite Enterprise tasoilla.


Huomioi, että jos organisatiosi järjestelmänvalvoja ei ole hyväksynyt Jaetut Drivet -ominaisuutta, et pysty välttämättä käyttämään kyseistä ominaisuutta. Ole siinä tapauksessa yhteydessä yrityksesi järjestelmänvalvojaan.


Luo uusi Jaetut Drivet kansio

  1. Avaa Google Drive -palvelu
  2. Vasemmalta klikkaa Jaetut Drivet -painiketta
  3. Paina Uusi -painiketta
  4. Kirjoita haluttu kansion nimi ja paina Luo

Lisää jäsenet ja määritä käyttöoikeudet

  1. Vasemmalta valitse Jaetut Drivet
  2. Kansion nimen alta valitse Hallinnoin jäseniä
  3. Lisää nimet, sähköpostiosoitteet tai ryhmä
  4. Voit tehdä myös muut kansion määritykset täältä

Määritä käyttöoikeudet ja ilmoita käyttäjälle

  1. Oikeuksien vaihtamiseksi, klikkaa nuolta Sisällönhallinta-kohdassa ja valitse uusi käyttäjän käyttöoikeus 
  2. Jos et halua lähettää ilmoitusta käyttäjälle, poista valinta kohdasta  ”Lähetä ilmoitus
  3. Syötä viesti 
  4. Klikkaa Lähetä tai Jaa (jos et lähetä viestiä)



Jaetut Drivet käyttöoikeustasojen sisältö

Jaetun Drivella tiedostojen ja kansioiden omistajana on yritys. Esimerkiksi kun siirrät tiedoston Oma Drivesta Jaetulle Drivelle,  sen omistajaksi muuttuu yritys etkä ole enää sen omistaja.

 Siksi käyttöoikeusroolit poikkeavat Oman Driven tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeusrooleista.


Käyttöoikeustasot
TehtäväYlläpitäjä
(Manager)
Sisällönhallinta
(Content Manager)
Tekijä
(Contributor)
Kommentoija
(Commenter)
Katsoja
(Viewer)
Katsoa Jaettuja Driveja, tiedostoja ja kansioita
Kommentoida tiedostoja Jaetulla Drivella
Tehdä, hyväksyä ja hylätä tiedostoihin tehtyjä muutoksia
Luoda ja ladata tiedostoja sekä luoda kansioita Jaetulla Drivella
Lisätä käyttäjiä ja ryhmiä yksittäisiin tiedostoihin Jaetulla Drivella
Lisätä käyttäjiä ja ryhmiä yksittäiseen kansioon Jaetulla Drivella
Siirtää tiedostoja ja kansioita saman Jaetun Driven kansion alla
Siirtää Jaettulla Drivella tiedostoja ja kansioita toiseen Jaettuun Driveen
Siirtää Jaettun Driven tiedostoja ja kansioita roskakoriin
Pysyvästi tuhota tiedostoja ja kansioita roskakorista
Palauttaa tiedostoja ja kansioita roskakosrista (30 päivän ajan)


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.