Office 365 palvelun DNS-tietueiden lisääminen

Muokattu: To, 27 Syys, 2018 at 9:28 AM

Jotta pääset käyttämään Office 365 palvelua, on sinun ensin määritettävä palvelun vaatimat DNS -tietueet.

Huom: Muutoksien suorittamiseksi tarvitset pääsyn verkkotunnuksen DNS -hallintaan sekä Office 365 organisaatiosi järjestelmänvalvojan tunnukset

Toimialueen vahvistaminen käyttämällä TXT -tietuetta

Office 365 palvelussa toimialue vahvistetaan käyttämällä TXT -tietuetta. Kirjaudu verkkotunnuksesi DNS -hallintaan ja lisää seuraavan muotoinen TXT -tietue. Vaaditun tietueen saat toimialueen (verkkotunnuksen) lisäämisen yhteydessä.

HUOM: Alla oleva arvo on esimerkki. Saat vaaditun tietueen toimialueen määrityksen yhteydessä.

Tietue
Tyyppi
Osoite
TTL (Elinaika)
Anna arvoksi @ tai toimialueesi nimi tai jätä kenttä tyhjäksi.
TXT
MS=msXXXXXXXX

3600

TXT -tietueen hakeminen ja hyväksyminen

1. Valitse Määritys > Toimialueet.

2. Valitse Domains (Toimialueet) -sivulla toimialue, jonka aiot vahvistaa.

Toimialuenimi valittuna Office 365 -hallintakeskuksessa

2. Valitse Määritys-sivulla Aloita määritys.

Aloita määritys -painike

3. Valitse Vahvista toimialue -sivulla Tarkista.

Tarkista-painike

Huom: Verkkotunnukselle tehdyt muutokset astuvat yleensä voimaan 1-2 tunnin kuluessa. Kun olet lisännyt TXT -tietueen poistu palvelusta ja palaa uudestaan muutaman tunnin kuluttua takaisin. Pystyt vahvistamaan toimialueen (verkkotunnuksen) tämän jälkeen.

Sähköpostiliikenteen ohjaaminen Office 365 palveluun MX -tietueen avulla

Kun olet valmis siirtymään käyttämään Office 365 -palvelun sähköpostia, täytyy sinun ottaa käyttöön palvelun vaatima MX -tietue. Palvelun MX -tietue on yksilöllinen ja noudattaa muotoa <MX token>.mail.protection.outlook.com. Verkkotunnuksen yksilöllisen MX-tietueen saat toimialueen vahvistamisen jälkeen seuraavasti:

1. Valitse Määritys > Toimialueet.
  2. Valitse Toimialueet -sivulla toimialueen.
  3. Kohdassa Tarvittavat DNS-asetukset näet lisättävät DNS-tietueet.

MX -tietueen lisäämisen lisäksi suosittelemme lisäämään erilisen SPF -tietueen. Lisää seuraava TXT -tietue verkkotunnukselle.

Tietue
Tyyppi
Osoite
TTL (Elinaika)
Anna arvoksi @ tai toimialueesi nimi tai jätä kenttä tyhjäksi.
TXT
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

3600

Huom: Verkkotunnuksella voi olla samanaikaisesti vain yksi SPF -tietue käytössä. Jos verkkotunnuksella on jo SPF-tietue, älä luo uutta tietuetta Office 365:lle. Lisää sen sijaan vaadittavat Office 365 -arvot nykyiseen tietueeseen, jotta käytössäsi on yksi SPF-tietue, joka sisältää molemmat arvot.

CNAME -tietueiden lisääminen

Seuraavaksi voit lisätä Office 365 -palvelun vaatimat CNAME -tietueet. Noudata samoja ohjeita kuin aiemmin, mutta käytä tietueen tyyppinä CNAMEa.

Tietue
Tyyppi
Osoite
TTL (Elinaika)
autodiscover
CNAME
autodiscover.outlook.com
3600
lyncdiscover
CNAME
webdir.online.lync.com
3600
sip
CNAME
sipdir.online.lync.com
3600
enterpriseregistration
CNAME
enterpriseregistration.windows.net
3600
enterpriseenrollment
CNAME
enterpriseenrollment.manage.microsoft.com
3600

SRV -tietueiden lisääminen

Viimeisenä lisätään Office 365 -palvelun SRV -tietueet.

Record Type (Tietuetyyppi)
Name (Nimi)
Kohde
Protokolla
Palvelu
Prioriteetti
Paino
Portti
Elinaika
SRV (palvelu)
@
(Tai jätä tyhjäksi, jos @ ei ole sallittu)
sipdir.online.lync.com
_tls
_sip
100
1
{443}
1 tunti
SRV (palvelu)
@
(Tai jätä tyhjäksi, jos @ ei ole sallittu)
sipfed.online.lync.com
_tcp
_sipfederationtls
100
1
{5061}
1 tunti

Huomioitavaa SRV -tietueista:

• Palvelu ja Protokolla: Jos palveluntarjoajallasi ei ole erillisiä kenttiä näille SRV -tietueille, sinun on määritettävä Palvelu- ja Protokolla-arvot tietueen Nimi-arvona
    • Esimerkiksi: Nimi: _sip._tls
  • Prioriteetti, Paino ja Portti: Jos palveluntarjoajallasi ei ole erillisiä kenttiä näille SRV -tietueille, sinun on määritettävä ne tietueen Nimi-arvona. Voit määrittää yhdistetyn arvon luomalla yhden merkkijonon, jossa arvot on erotettu toisistaan välilyönneillä ja joiden lopussa on piste. Arvot on sisällytettävä seuraavassa järjestyksessä: Prioriteetti, Paino, Portti, Kohde.
    • Esimerkiksi: Kohde: 100 1 443 sipdir.online.lync.com.

Louhen verkkotunnushallinnassa SRV -tietueet lisätään seuraavalla tavalla:

TietueTyyppiOsoitePrio
Weight
Port
TTL
_sip._tls
SRVsipdir.online.lync.com
100
1
443
3600
_sipfederationtls._tcp
SRVsipfed.online.lync.com
100
1
5061
3600

Muista tallentaa tekemäsi muutokset. Verkkotunnukselle tehdyt muutokset astuvat voimaan 1-2 tunnin kuluessa.