Internal server error

Muokattu: To, 16 Elo, 2018 at 1:28 PM

Sivuni antavat virheen ”Internal Server Error”. Mikä on vialla?

Tarkistathan ensin, että tiedoston oikeudet ovat kunnossa.

PHP-tiedostojen oikeudet saavat olla korkeintaan 755 (suositus 644) ja hakemiston, jossa php-tiedosto sijaitsee, oikeudet saavat olla myös korkeintaan 755.

Mikäli oikeudet ovat oikein, mutta saat silti virheen, pitää tarkistaa koko kotihakemiston oikeudet.

Kotihakemistohan on /home/$USERNAME, jossa $USERNAME -hakemiston oikeudet ovat 711. $USERNAME on webhotellisi tunnus (esim. /home/louhi).

Hakemiston oikeudet saat tarkastettua SSH-yhteyden kautta kommenolla:

ls -l /home/$USERNAME

Saat muutettua oikeudet oikeiksi komennolla
chmod 711 /home/$USERNAME

Kotihakemiston lisäksi myös kotisivujen hakemiston /home/$USERNAME/public_html oikeuksien pitää olla oikein. Hakemiston omistajana pitää olla $USERNAME, ryhmänä ’nobody’ ja oikeudet 750. Muut oikeudet tuottavat internal server error -virheen.

Jos hakemistojen oikeudet ovat kunnossa, voi ongelmaksi muodostua .htaccess-tiedosto.

Mikäli sivut antavat virheen, koita vaihtaa .htaccess-tiedoston nimi toiseksi.

Mikäli ongelma ei vieläkään poistu, ota yhteyttä tukeemme niin autamme tarkemmin.