Installatron Sovellusasennin - Sovelluksen asentaminen

Muokattu: Ma, 12 Joulu, 2022 klo 10:30 AM

Tässä ohjeessa opastetaan sovelluksen asentaminen Installatron sovellusasentimella. Sovellusasentimen käyttö mahdollistaa erilaisten webhotellissa toimivien sovellusten asentamisen automaattisesti, sillä sovellusasennin esimerkiksi luo tietokanta-asetukset itse ja näin käyttäjän ei tarvitse tietokantoja erikseen luoda. Lisäksi sovellusasentimella on mahdollista asettaa automaattinen varmuuskopiointi käyttöön. Ohjeessamme asennettavana sovelluksena on Wordpress, mutta sama ohje pätee muihinkin Installatronin sovelluksiin.

Installatron -sovellusasennin kuuluu Louhen Perus-, Rajaton- ja Voima-webhotelleihin sekä Sovellushotelli-palveluihin.

Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin webhotellin tunnuksilla. Installatron löytyy hallintapaneelin Software-valikosta:

Klikkaa asennettavan sovelluksen kuvaketta:

Siirry asennukseen ”install this application” -painikkeesta:

Pääasetuksissa voit valita, asennetaanko sovellus suoraan webhotellin www-juureen vai johonkin erilliseen alikansioon (”Directory”). Jos sivusto halutaan julkaista suoraan juureen, voidaan tämä kohta jättää tyhjäksi. Suosittelemme viimeisimmän version asentamista sekä mahdollisten automaattisten päivitysominaisuuksien käyttöönottoa:

Muokkaa sovelluksen käyttäjätunnus (”Administrator Username”) ja salasana (”Administrator Password”) haluamaksesi. ”Administrator Email” -kenttään tulee syöttää sovelluksen ylläpitäjän toimiva osoite. Tähän osoitteeseen on myöhemmin mahdollista palauttaa sovelluksen salasana.

Jatka asennusta painamalla ”Install”:

Järjestelmä asentaa sovelluksen, jonka jälkeen se on heti käyttövalmis:

Louhi Net on virallinen Installatron -partneri

ali