Domainin siirto-ohje

Muokattu: Ke, 26 Syys, 2018 at 9:37 AM


Domainit (COM, NET, INFO, ORG, BIZ)


Domain (=verkkotunnus, kotisivujen osoite) on asiakkaan omaisuutta. Domain on mahdollista säilyttää ennallaan ja omistuksessasi palveluntarjoajaa vaihdettaessa. Joskus domain on saatettu rekisteröidä palveluntarjoajan omiin nimiin, jolloin kannattaa vielä varmistaa, että omaat oikeuden kyseiseen domainiin. Luvattomien siirtojen vaikeuttamiseksi domainien siirtoon on lisätty suojauksia, joista myös asiakkaan on hyvä olla tietoinen.


Siirtomenetelmä vaihtelee domain-päätteen eli TLD:n mukaisesti. Luethan ohjeen ennen tilausta.


– Siirtopyyntö – Domainin siirto perustuu siirtopyyntöön, joka lähetetään domainin admin-yhteyshenkilölle sähköpostitse. Ennen siirron tilaamista, varmistu että domainin admin-yhteystieto on sähköpostiosoite, jota joko sinä tai palveluntarjoajasi seuraatte.Tarkastuksen voi tehdä esimerkiksi (http://whois.louhi.net tai http://whois.sc) Kun siirto on aloitettu, saapuu adminin sähköpostiosoitteeseen viesti, jossa pyydetään siirtymään verkkosivuille, jossa siirto hyväksytään painamalla I approve-näppäintä.


– Uusi Domain – Alle 60vrk vanhaa domainia ei ole mahdollista siirtää.


– Siirtoavain – Domainin siirtoon tarvitaan lisäksi siirtoavain (engl. authorization key / EPP key / transfer code). Siirtoavain on vanhan palveluntarjoajasi hallussa tai mahdollisesti lähetetty sinulle palvelun tilauksen yhteydessä. Kysy siirtoavainta palveluntarjoajaltasi. Huomaathan, että emme saa siirrettyä domainia, ellei meille ole toimitettu oikeaa siirtoavainta.


– Siirtolukko – Useimmiten domain pidetään lukittuna, jos se vain on mahdollista. Lukko on tarkoitettu aiheettomien siirtopyyntöviestin estämiseksi. Pyydä vanhaa palveluntarjoajaasi varmistumaan, että siirtolukitus on poistettu ennen kuin siirto aloitetaan.


Domainit (FI)


FI-verkkotunnus uudistui 5.9.2016 lähtien. Fi-verkkotunnukset tulee jatkossa hankkia Viestintäviraston valtuuttamalta välittäjältä. Välittäjän kautta hoidat jatkossa verkkotunnuksesi uusimisen ja muun hallinnoinnin.Louhi toimii 5.9.2016 alkaen virallisena fi-verkkotunnusten välittäjänä. 

Mikäli olet tilannut Louhen kautta fi-verkkotunnuksesi rekisteröinnin tai nimipalvelut, toimii Louhi jatkossa verkkotunnuksesi välittäjänä, eikä toimenpiteitä tarvita. Jos sinulla ei ole vielä välittäjää, voit tilata verkkotunnuksellesi siirron verkkokaupastammeTilaa siirto syöttämällä verkkotunnus ja painamalla ’Tilaa siirto’. HUOM: Siirtoon tarvitaan edelliseltä verkkotunnusvälittäjältä saatava välittäjän vaihtoavain.


Domainit (EU)


– Siirtopyyntö – .eu-domainin siirto tapahtuu muuten kuin com-domainin, mutta tähän ei sovelleta valtuutusavainta tai siirtolukkoa. Domainin siirto perustuu siirtopyyntöön, joka lähetetään domainin admin-yhteyshenkilölle sähköpostitse. Ennen siirron tilaamista, varmistu että domainin admin-yhteystieto on sähköpostiosoite, jota joko sinä tai palveluntarjoajasi seuraatte. Tarkastuksen voi tehdä esimerkiksi (http://whois.louhi.net tai http://whois.sc) Kun siirto on aloitettu, saapuu adminin sähköpostiosoitteeseen viesti, jossa pyydetään siirtymään verkkosivuille, jossa siirto hyväksytään.


– Uusi Domain – Alle 60vrk vanhaa domainia ei ole mahdollista siirtää.


Tärkeää huomioitavaa toimitusajoista ennen tilausta!


Voit nopeuttaa siirron aloittamista syöttämällä siirtoavaimen tilauksen yhteydessä. Tällöin siirto käynnistyy heti, kun palvelun ensimmäinen palvelumaksu on suoritettu eli käyttäessäsi verkkomaksutapaa, noin tunnin sisällä tilauksesta.


Fi-domainin siirto ja liikenteen ohjautuminen Louhen palvelimille, tapahtuu 2-24 tunnin sisällä, kun siirto on aloitettu.


Muiden domainien osalta siirto kestää noin 2-7 arkipäivää.


Mikäli haluat viivästyttää domainin siirtoa, esimerkiksi luodaksesi postilaatikot ja siirtääksesi verkkosivut ennakkoon palvelimelle, toimita siirtoavain jälkikäteen sähköpostitse Louhelle.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.