Omat kotisivut rinnakkaisdomainille .htaccess -tiedoston avulla

Muokattu: Ke, 26 Syys, 2018 klo 10:11 AM

Mikäli samassa webhotellissa halutaan käyttää useaa domainia, ja näille halutaan eri sivut, pitää rinnakkaisdomainin kotisivujen liikenne ohjata toiseen hakemistoon. Tässä voi hyödyntää seuraavaa:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[www.]*rinnakkaisdomain.com$ [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/rinnakkaisdomain/.*
RewriteRule ^(.*) /rinnakkaisdomain/$1 [L]

Tässä ohjauksessa on omat haittansa. Mikäli urli päättyy hakemistoon, jonka perään ei laiteta kauttaviivaa, muuttuu osoiterivillä näkyvä osoite esimerkiksi:
http://rinnakkaisdomain.com/galleria -> http://rinnakkaisdomain.com/rinnakkaisdomain/galleria

Tämän voi korjata lisäämällä jokaisen hakemiston perään urlissa kauttaviivan. Lisääminen onnistuu sijoittamalla rinnakkaisdomainin kotisivuhakemistoon .htaccess-tiedoston seuraavalla sisällöllä:

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.[^./]+$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)/$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.rinnakkaisdomain.com/$1/ [R=301,L]

Tämän lisäksi jos halutaan estää osoitteen http://paadomain.com/rinnakkaisdomain.com/ toiminta, voi samaan tiedostoon lisätä rivit:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[www.]*paadomain.com [NC]
RewriteRule (.*) http://www.rinnakkaisdomain.com [R=301]