Webhotellin pikaohje

Muokattu: Ke, 26 Syys, 2018 at 10:36 AM

Tämä ohje opastaa lyhyesti cPanel hallintapaneelin käytössä. Ohjeessa käydään läpi itse hallintapaneeli sekä sähköpostitilin ja mysql-tietokannan luonti.

1. Syötä ’Username’-kenttään pääkäyttän tunnus ja ’Password’-kenttään pääkäyttäjän salasana. Tämän jälkeen paina ’Login’.

2. Hallintapaneelin oikeasta reunasta kohdasta ’Statistics’ löydät webhotellin käyttötilastot. Keskellä olevista toimintopainikkeista pääset hallinnoimaan webhotelliisi liitettyjä ominaisuuksia, kuten sähköpostilaatikoita.

3. Hallintapaneelin ‘Email Accounts’ -linkistä voit hallita sähköpostitilejäsi. Uutta tiliä luotaessa ‘Email’-kenttään tulee syöttää sähköpostiosoitteen tunnus. ‘Password’ ja ‘Password (again)’ -kenttiin tulee syöttää tilin salasana. ‘Mailbox Quota’ -kentässä määritellään sähköpostitilin koko. Takaisin hallintapaneelin etusivulle pääsette vasemman yläkulman ‘HOME’ -painikkeesta.

4. Hallintapaneelin ’MySQL Databases’ -linkistä voitte hallinnoida palvelunne tietokantoja. Muistattehan luoda tietokannan lisäksi myös tietokantakäyttäjän ja antaa tälle oikeudet luomaanne tietokantaan. Takaisin hallintapaneelin etusivulle pääsette vasemman yläkulman ’HOME’ -painikkeesta.

5. Hallintapaneelin oikean ylökulman ’LOGOUT’ -painikkeesta pääsette kirjautumaan hallintapaneelista ulos.