Tukkuhotellin pikaohje

Muokattu: Pe, 18 Joulu, 2020 at 4:00 PM

Tämä ohje opastaa lyhyesti cPanel Tukkuhotellin käytössä. Ohjeessa käydään läpi itse hallintapaneeli sekä uuden hotellin luonti ja hallinta. Oman hallintapaneelisi osoitteen löydät Tukkuhotellin avauksen yhteydessä toimitetusta tunnusviestistä, Oma Louhi -palvelusta tai asiakastuestamme.

1. Tukkuhotellin tunnuksilla pääset kirjautumaan kahdelle eri sivustolle. Korvaa XX oman whm palvelimesi numerolla

whmXX.louhi.net:2083 - Tämä on käyttäjäsivusto

whmXX.louhi.net:2087 - Tämä on hallintasivusto josta onnistuu käyttäjätunnusten hallinnointi

Uuden tunnuksen eli Webhotellin luominen onnistuu kirjautumalla hallintasivustolle whmXX.louhi.net:2087.

Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse kohta Create New Account

Account Limits- taulukko kertoo kuinka paljon Tukkuhotellin Resurseja on käytettävissä. Tarkemmat ominaisuudet myynnissämme olevista tukkuhotelleista löydät täältä

Syötä seuraavaksi luotavan Webhotellin tiedot. Salasana kannattaa ottaa talteen mikäli annat Webhotellin käyttöön loppuasiakkaalle, hän pääsee näillä tunnuksilla kirjautumaan sisään. Email kenttään syötetään sähköpostiosoite jonne järjestelmä lähettää automaattiset ilmoitukset esim täyttyneestä levytilasta. Tallenna lopuksi muutokset valitsemalla Create

Pakettien eli Packagen luonti:

Pakettiin on mahdollista määrittää jokaiselle käyttäjätunnukselle käytettävissä olevat resurssit esimerkiksi levytilan koko sekä sähköpostitilien määrä. Uutta tunnusta luodessasi voit lisätä sille käyttöön paketin.

Arvoja määrittäessä ja paketteja luodessa on hyvä huomioida käytössänne olevan tukkuhotellipalvelun ominaisuudet ja käytössä olevat levytilat. Nämä löydät täältä.

Luominen onnistuu sisäänkirjautumisen jälkeen kohdasta Add  a Package

Anna paketille nimi esim (Webhotelli1) ja täytä muut kentät esim levytila, liikenne raja sekä sähköpostitilien määrä. Lopuksi tallenna muutokset valitsemalla Add

Käyttäjätunnuksen eli Webhotellin poistaminen tukkuhotellista:

Valitse etusivulta kohta List account.

Jokaisen käyttäjätunnuksen vierestä löytyy plus merkin kuvake jonka alta avautuu kohta Terminate account. Tätä klikkaamaalla onnistuu tilin poistaminen. Ennen tilin poistamista varmista että olet poistamassa oikeaa tiliä. Poistamisen jälkeen sitä ei ole enään mahdollista palauttaa.

Pääkäyttäjä eli res tunnuksen salasanan vaihtaminen:

Unohtuneen salasanan palautus Oma Louhi palvelun tai asiakaspalvelumme kautta.

Mikäli salasana on tiedossa onnistuu sen vaihtaminen kirjautumalla vanhalla salasanalla osoitteeseen whmXX.louhi.net:2083 (korvaa XX oman whm palvelimesi numerolla) jonka jälkeen oikeasta yläkulmasta klikkaa käyttäjäkuvaketta ja valitse Password and security.

Nimipalvelimien muuttaminen:

Tukkuhotellissa olevien domainien nimipalvelimien sekä nimipalvelintietueiden muuttaminen onnistuu Oma Louhi palvelun kautta Verkkotunnuksen välilehdeltä.

Tukkuhotellin kautta eli cPaneelista niitä ei ole mahdollista muuttaa