Webhotellin sähköpostitilin salasanan vaihtaminen

Muokattu: Ke, 2 Joulu, 2020 at 8:49 AM

Silloin kun sähköpostiosoitteen salasana on unohtunut, eli aiempaa ei ole tiedossa, täytyy salasana vaihtaa uuteen webhotellin (cPanel) hallintapaneelin kautta, hallintatunnuksia käyttäen.

1. Webhotellissa olevan sähköpostiosoitteen salasana vaihdetaan kirjautumalla ensin webhotellin hallintapaneeliin ja valitsemalla sieltä ”Email” laatikon alta ”Email Accounts” / ”Sähköpostitilit”.

Sisäänkirjautumaan pääset osoitteesta whmXX.louhi.net:2083. Korvaa XX oman whm palvelimesi numerolla. Mikäli domainin liikenne on ohjattu sivustojen osalta webhotelliin, onnistuu kirjautuminen myös osoitteen omadomain.org/hallinta kautta. Korvaa omadomain.org käytössäsi olevalla domainilla.

2. Klikkaa aukeavalta sähköpostitilien sivulta vaihtoehtoa manage. Tällöin aukeaa sivu, josta kyseisen tilin asetuksia ja salasanaa voi muokata.

3. Syötä uusi salasana aukeavan sivun kenttään "New Password". Vaihtoehtoisesti voit myös luoda uuden satunnaisen salasanan painamalla salasanakentän vieressä näkyvää generate-nappia.

Järjestelmä ilmoittaa sinulle salasanan alla, onko se tarpeeksi vahva käytettäväksi. Salasanan vahvuutta saa kasvatettua pidentämällä salasanaa, tai syöttämällä siihen numeroita ja erikoismerkkejä.

4. Lopuksi tallennetaan muutokset klikkaamalla sivun alareunasta nappia ”Update email settings”.

Tämän jälkeen täytyy uusi salasana laittaa myös sähköpostiohjelmiin (esim. Outlook), jotka käyttävät kyseistä sähköpostiosoitetta. Mikäli ohjelmistot eivät salasanaa tajua suoraan kysyä, kannattaa kokeilla esimerkiksi käynnistää sähköpostiohjelma uudelleen. Mikäli uutta salasanaa ei siltikään kysytä, tarvitsee se vaihtaa manuaalisesti ohjelmiston sähköpostitilien asetuksista.

Mikäli käyttäjällä on sähköpostin salasana tiedossa, pystyy käyttäjä sen itse vaihtamaan osoitteesta whmXX.louhi.net:2096. Korvalla XX omalla whm palvelimellasi. Mikäli domainin sivujen liikenne on ohjattu webhotelliin, onnistuu kirjautuminen myös osoitteesta omadomain.org/mail. Korvaa omadomain.org omalla domainillasi:

Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse kohta "Password & Security"

Syötä ylempään kenttää uusi salasana ja alempaan sama salasana uudestaa. Värillinen palkki kertoo kuinka vahva salasana on. Voit käyttää myös järjestelmän luomaa salasanaa valitsemalla "Password Generator". Tallenna muutokset lopuksi painamalla "Save"

Salasanan tallentamisen jälkeen takaisin webmailin aloitussivulle pääset yläreunan webmail-tekstiä painamalla.