Webhotellin sähköpostitilin salasanan vaihtaminen

Muokattu: Ke, 2 Kesä, 2021 klo 3:16 PM

Tässä artikkelissa opastetaan kuinka Webhotellissa olevan sähköpostilaatikon salasana vaihdetaan Roundcube -webmailissa, tai jos salasana on päässyt unohtumaan kokonaan. Huomioi että kun vaihdat salasanan, tulee se myös päivittää sähköpostiohjelmien asetuksiin, jos sellaisia on käytössä.

Sähköpostilaatikon salasanan vaihtaminen Roundcube -webmailissa

Jos tiedät nykyisen sähköpostilaatikkosi salasanan, mutta haluat vaihtaa sen onnistuu se kirjautumalla ensin webmailiin. Webmail kirjautumiseen pääset osoitteessa https://whmXX.louhi.net/mail TAI https://omadomain.tld/mail (Korvaa whmXX omalla whm -palvelimellasi tai omadomain.tld omalla verkkotunnuksellasi)

1. Jos kirjautuessa siirryt suoraan sähköpostilaatikkoon, valitse vasemmasta laidasta "Webmail Home"
  2. Webmailin etusivulta valitse "Password & Security"
  3. Kirjoita uusi salasana kumpaankin kenttään ja tämän jälkeen valitse "Save" jolloin uusi salasana tallentuu. "Password Strength" -palkki kertoo valitsemasi salasanan vahvuuden. Salasanan vahvuuteen vaikuttaa sen pituus, isojen- ja pienien kirjainten, numeroiden sekä erikoismerkkien käyttö.

Unohtuneen sähköpostilaatikon salasanan vaihtaminen Webhotellin cPanel -hallintapaneelissa

Jos sähköpostilaatikon nykyinen salasana ei ole tiedossa, tulee salasana vaihtaa Webhotellin cPanel -hallintapaneelissa. Tunnukset ja kirjautumisohjeet hallintapaneeliin on toimitettu sähköpostitse tilauksen yhteydessä. Jos hallintapaneelin tunnukset eivät ole tiedossa, niiden palautus on ohjeistettu tukiartikkelissamme: Webhotellin hallintatunnusten palauttaminen

1. Kirjaudu Webhotellisi hallintapaneeliin osoitteessa https://whmXX.louhi.net/hallinta TAI https://omadomain.tld/hallinta (Korvaa whmXX omalla whm -palvelimellasi tai omadomain.tld omalla verkkotunnuksellasi)
  2. Valitse "Email Accounts" (Hallintapaneelisi ulkonäkö saattaa vaihdella, mutta toiminnot löytyvät samojen otsikoiden alta)
  3. Valitse avautuvasta listasta "Manage" sen tilin kohdalta, johon haluat vaihtaa salasanan
  4. Kirjoita "New Password" kohtaan haluamasi uusi salasana, tai anna koneen generoida uusi salasana valitsemalla "Generate". Palkki salasanan alapuolella kertoo valitsemasi salasanan vahvuuden. Salasanan vahvuuteen vaikuttaa sen pituus, isojen- ja pienien kirjainten, numeroiden sekä erikoismerkkien käyttö.
  5. Lopuksi rullaa sivun alareunaan ja valitse "Update Email Settings"

Salasanan vaihtamisen jälkeen täytyy uusi salasana laittaa myös sähköpostiohjelmiin (esim. Outlook, Mozilla Thunderbird), jotka käyttävät kyseistä sähköpostiosoitetta. Mikäli ohjelmistot eivät salasanaa tajua suoraan kysyä, kannattaa kokeilla esimerkiksi käynnistää sähköpostiohjelma uudelleen. Mikäli uutta salasanaa ei siltikään kysytä, tarvitsee se vaihtaa manuaalisesti ohjelmiston sähköpostitilien asetuksista.