Sähköpostiviestien lähettäjän todennus SPF-tietueella

Muokattu: Pe, 29 Tammi, 2021 at 9:48 AM

Moni sähköpostipalvelu pyrkii nykyään tunnistamaan vastaanotetun sähköpostiviestin lähettäjät SPF (sender policy framework) -tietueeseen perustuvalla tarkistuksella. SPF on verkkotunnukselle asetettava tekstimuotoinen (TXT) nimipalvelintietue, jolla verkkotunnuksen omistaja voi määritellä miltä palvelimilta sähköpostin lähetys on sallittua.


SPF:ää tukeva postipalvelin voi tehdä tarkistuksen vertaamalla lähettävää postipalvelinta ja verkkotunnukselle määriteltyä SPF -tietuetta. Mikäli lähettävä postipalvelin on eri kuin mitä SPF -tietueessa on merkitty sallituksi, käsitellään vastaanotettu viesti joko hylkäämällä se kokonaan tai merkitsemällä se roskapostiksi. Onkin ensisijaisen tärkeää että SPF-tietueeseen määritellään kaikki postipalvelimet, mistä sähköpostia on tarkoitus lähettää. Tämä on silti erinomainen tapa lisätä viestien vastaanottajan luottamusta sekä minimoida roskapostitus omalla verkkotunnuksella.


SPF-tietueen määrittely


Mikäli käytössäsi on Louhen webhotelli ja käytät viestien lähettämiseen webhotellipalvelinta sekä webmailia, voit lisätä SPF -tietueeksi:


v=spf1 include:_spf.louhi.net ~all


SPF-tietueen voit lisätä Oma Louhen domainhallinnassa mikäli verkkotunnuksesi käyttää Louhen nimipalvelimia.

HUOM: On tärkeää että tietueeseen merkitään kaikki sähköpostipalvelimet, josta viestiä on tarkoitus lähettää. Esimerkiksi internetoperaattoreiden SMTP -palvelut sekä verkkotulostimet.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.