Https -pakotus webhotellissa

Muokattu: Ma, 23 Syys, 2019 at 11:34 AM

Uudessa cPanel -versiossa on https-liikenteen pakotus mahdollista tehdä helposti hallintapaneelista. Asetus löytyy hallintapaneelin kohdan 'Domains' alta:

Asetus on mahdollista määrittää domainkohtaisesti:

HUOM: Asetus toimii vain domaineissa, joilla on toimiva SSL-sertifikaatti käytössä. Louhen webhotellipalveluihin ilmainen SSL-sertifikaatti kuuluu Perus -paketeista alkaen.

Https-pakotus on mahdollista asettaa myös .htaccess -tiedostoon:

Webhotellin .htaccess -tiedostoon on mahdollista asettaa niin sanottu https -pakotus, jolloin domain kirjoitettuna ilman https (Eli http) ohjautuu –> https://esimerkkidomain.fi. Webhotellin kansiosta public_html löytyy .htaccess tiedosto (jos ei ole, niin voi luoda itse. Oikeudet tiedostolla on 644). Tee liikenteen pakotus https-suojattuun osoitteeseen lisäämällä .htaccess -tiedostoon rivit:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Muokkaaksesi tidostoa valitse hiiren oikenapuoleisella edit. Jätä muutama rivi tyhjää ja kopioi yllä oleva tekstinpätkä kokonaisuudessaan tiedostoon ja paina lopuksi oikeasta yläkulmasta save change. Tiedoston tallentamisen jälkeen muutosten pitäisi näkyä kymmenen minuutin kuluessa.

HUOM: Ennen pakotusta kannattaa tarkistaa sivuston SSL-sertifikaatin toiminta laittamalla selaimessa osoitteen eteen https://

Tiedston luonnin yhteydessä saatat saada ilmoituksen että kyseinen tiedosto on jo olemassa jolloin kannattaa File managerissa oikeasta yläkulmasta valita Settings -> Show Hidden Files (dottfiles) eli näytä piilotiedostot.