Https -pakotus webhotellissa

Muokattu: Ma, 29 Huhti, 2019 at 3:16 PM

Webhotellin .htaccess -tiedostoon on mahdollista asettaa niin sanottu https -pakotus, jolloin domain kirjoitettuna ilman https (Eli http) ohjautuu –> https://esimerkkidomain.fi. Webhotellin kansiosta public_html löytyy .htaccess tiedosto (jos ei ole, niin voi luoda itse. Oikeudet tiedostolla on 644). Tee liikenteen pakotus https-suojattuun osoitteeseen lisäämällä .htaccess -tiedostoon rivit:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Muokkaaksesi tidostoa valitse hiiren oikenapuoleisella edit. Jätä muutama rivi tyhjää ja kopioi yllä oleva tekstinpätkä kokonaisuudessaan tiedostoon ja paina lopuksi oikeasta yläkulmasta save change. Tiedoston tallentamisen jälkeen muutosten pitäisi näkyä kymmenen minuutin kuluessa.

HUOM: Ennen pakotusta kannattaa tarkistaa sivuston SSL-sertifikaatin toiminta laittamalla selaimessa osoitteen eteen https://

Tiedston luonnin yhteydessä saatat saada ilmoituksen että kyseinen tiedosto on jo olemassa jolloin kannattaa File managerissa oikeasta yläkulmasta valita Settings -> Show Hidden Files (dottfiles) eli näytä piilotiedostot.