Https -pakotus webhotellissa

Muokattu: Pe, 22 Loka, 2021 klo 10:06 AM

Ennen https-pakotuksen asettamista kannattaa tarkistaa sivuston SSL-sertifikaatin toiminta laittamalla selaimessa osoitteen eteen https:// ja tällöin sivuston tulisi avautua https:n takaa.

Https-pakotuksen voit tehdä kätevästi esimerkiksi cPanelin hallintapaneelista. Hallintapaneelista löytyy https-pakotuksen mahdollistava asetus kohdan 'Domains' alta:

Asetus on mahdollista määrittää domainkohtaisesti:

Huomioita

Asetus toimii vain domaineissa, joilla on toimiva SSL-sertifikaatti käytössä. Louhen webhotellipalveluihin ilmainen SSL-sertifikaatti kuuluu Perus -paketeista alkaen.

Huomaa myös, että webhotellin SSL-Sertifikaatti saadaan haettua vasta sitten, kun domainin liikenne ohjaa webhotelliin. Yleensä tähän hakemiseen kuluu maksimissaan muutama tunti sen jälkeen, kun domainin liikenne on webhotelliin ohjattu. Sama pätee myös uusiin webhotelleihin eli SSL-sertifikaatti ei ole käytettävissä heti webhotellin tunnusten saapuessa.

Https-pakotus on mahdollista asettaa myös .htaccess -tiedostoon:

Webhotellin .htaccess -tiedostoon on mahdollista asettaa niin sanottu https -pakotus, jolloin domain kirjoitettuna ilman https (Eli http) ohjautuu –> https://esimerkkidomain.fi. Webhotellin kansiosta public_html löytyy .htaccess tiedosto (jos ei ole, niin voi luoda itse. Oikeudet tiedostolla on 644). Tee liikenteen pakotus https-suojattuun osoitteeseen lisäämällä .htaccess -tiedostoon rivit:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Muokkaaksesi tidostoa valitse hiiren oikenapuoleisella edit. Jätä muutama rivi tyhjää ja kopioi yllä oleva tekstinpätkä kokonaisuudessaan tiedostoon ja paina lopuksi oikeasta yläkulmasta save change. Tiedoston tallentamisen jälkeen muutosten pitäisi näkyä kymmenen minuutin kuluessa.

Tiedston luonnin yhteydessä saatat saada ilmoituksen että kyseinen tiedosto on jo olemassa jolloin kannattaa
File managerissa oikeasta yläkulmasta valita Settings -> Show Hidden Files (dottfiles) eli näytä piilotiedostot.