Roskapostin suodatus webhotellissa

Muokattu: Ma, 7 Joulu, 2020 klo 9:23 AM

SpamAssassin -roskapostin suodatus


Webhotellin cPanel-hallintapaneelista löytyy SpamFilters / SpamAssassin -niminen roskapostisuodatin joka on oletusarvoisesti merkitsee roskapostiksi epäilemänsä viestit ***SPAM*** -merkinnällä otsikkoon, mutta ei poista niitä.  Mikäli automaattinen poisto (Auto Delete)-asetus asetetaan päälle, poistetaan roskapostiksi merkityt viesti automaattisesti.  Auto-deleteä voi toki käyttää, mutta alkuun kannattaa hieman seurata, että asialliset viestit tulevat kuitenkin läpi.

Toiminnolle annetaan numeroarvo 1 - 10, joka määrittelee suodatuksen tiukkuuden (pienempi on tiukempi). Oletusarvokin on melko tiukka, joten on suositeltavaa jättää asetus oletukseksi tai hieman löyhemmäksi (esim. 6) ja tiukentaa sitä myöhemmin, mikäli roskapostia tulee yhä läpi.
Osoitteiden estäminen


SpamAssassinissa on myös toiminto tiettyjen lähettäjien estolistaamiseen, jonka jälkeen niistä tullutta postia ei päästetä läpi. Tämä toiminto löytyy kohdasta Show Additional Configurations -> Edit Spam Blacklist Settings


Täältä voi lisätä estettäviä osoitteita yksitellen, tai vaihtoehtoisesti estää kokonaisia domaineja, syöttämällä ne muodossa *@example.com. Suodattimen tekeminen muodossa *@example.com estää siis kaikki sähköpostit mistä tahansa osoitteesta domainin example.com alaisuudesta. Muistathan painaa listan muokkaamisen jälkeen vielä nappia Update Blacklist, jotta listan muutokset tallentuvat.
Osoitteiden salliminen


Roskapostin suodatuksesta löytyy myös vaihtoehto tiettyjen osoitteiden listaamiseksi sallituksi, mikäli sähköposteja menee virheellisesti roskapostiksi merkityiksi. Tämä asetus löytyy sivulta Spam Filters, painamalla vaihtoehtoa Show additional Configurations -> Edit Spam Whitelist Settings.Aukeavalla sivulla pystyy syöttämään domaineja tai sähköpostiosoitteita, jotka ovat aina sallittuja roskapostinsuodatuksesta huolimatta. Mikäli haluat esimerkiksi sallia kaiken saapuvan sähköpostin domainista example.org, voi sen syöttää kuvan esimerkin mukaisesti muodossa *@example.org. Vaihtoehtoisesti osoitteita voi syöttää tähän listaan myös yksi kerrallaan kuvan mukaisesti. Huomaathan painaa vielä lopuksi nappia Update Whitelist, jotta syötetyt osoitteet tallentuvat järjestelmään.Kaikki SpamAssassiniin / SpamFiltersiin tehdyt säännöt koskevat aina kaikkia webhotellin sähköpostitilejä.  


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.