Gmailin turvapostitoiminnon (Confidential mode) käyttäminen

Muokattu: Pe, 15 Marras, 2019 klo 10:43 AM





G Suiten Gmail -sähköpostin mukana tulee helppokäyttöinen turvapostitoiminto, jolla lähetät arkaluontoiset viestit salattuina vastaanottajalle. Voit määritellä viestille voimassaoloajan ja varmistua, että viesti menee oikealle vastaanottajalle.


Vanhemmilla G Suite -organisaatioilla toiminto ei välttämättä ole vielä aktiivisena. Toiminto aktivoidaan admin-oikeudet omaavalla tunnuksella G Suiten admin-portaalissa https://admin.google.com/. Mene valikkoon Apps > G Suite > Settings for Gmail > User Settings ja kytke toiminto Confidential mode päälle. Kesäkuun 2019 jälkeen aktivoiduissa G Suite -palveluissa toiminto on oletusarvoisesti päällä.



Luottamuksellisten sähköpostien lähettäminen ja avaaminen


Aloita uuden viestin kirjoittaminen Gmailissa ja klikkaa alareunan ikonia: 

Määrittele seuraavaksi viestin voimassaoloaika sekä sen haluatko suojata viestin vielä tekstiviestikoodilla. Tekstiviestivahvistus varmistaa, että viesti menee varmasti oikealle vastaanottajalle esimerkiksi tilanteissa joissa viesti lähtee vahingossa väärään osoitteeseen tai jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on murrettu. Lähetä tämän jälkeen viesti normaalisti vastaaottajalle.


Viestin vastaanottaja vastaanottaa vastaanottaa viestin, jonka linkkiä klikkaamalla pääsee lukemaan lähetetyn viestin. Näin itse viesti ei liiku sähköpostiliikenteen mukana, eikä ole näin haavoittuvainen tietoliikenteen urkinnalle.


Mikäli viesti on suojattu tekstiviestikoodilla, tulee viestin vastaanottajan syöttää vielä tekstiviestitse saatu koodi näkymään viestin lukemiseksi.


Toiminto estää vastaanotetun viestin suoran uudelleenlähettämisen, kopioinnin sekä tulostamisen. HUOM: Toiminto ei estä kuvakaappauksien tai valokuvien ottoa viestistä. Vastaanottajan työaseman mahdolliset haittaohjelmat voivat teoriassa myös päästä lukemaan suojattuja viestejä.





Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.