Verkkotunnuksen siirtoavaimen tilaaminen ja verkkotunnuksen siirto

Muokattu: To, 29 Huhti, 2021 klo 11:02 AM


Ohjeet kuinka saat tilattua verkkotunnuksellesi siirtoavaimen / välittäjänvaihtoavimen. Tällä avaimella saat siirrettyä domainin toiselle verkkotunnusvälittäjälle.


Avaimen luominen:


Kirjaudu Louhi konsoli palveluun osoitteesta https://kauppa.louhi.fi/console.

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen"Verkkotunnukset" välilehti:
Valitse seuraavalta listalta verkkotunnus jolle haluat siirtoavaimen tilata:


Valitse sivun alaosasta "Tilaa välittäjän vaihtoavain". .fi verkkotunnuksen avaimen saat näkyviin näytölle josta voit sen kopioida ja toimittaa uudelle välittäjälle. 


Rajoituksista johtuen palvelussa on mahdollista luoda tällä hetkellä välittäjäavain ainoastaan .fi päätteiselle verkkotunnukselle. Mikäli tarvitset avaimen muun päätteiselle verkkotunnukselle ole yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu(at)louhi.fi
Huomaathan että .fi verkkotunnuksilla on käytössä kaksi eri avainta. Siirtoavain ja Välittäjänvaihtoavain.


Siirtoavaimella on mahdollisuus siirtää verkkotunnuksen omistajuus toiselta henkilöltä / yritykseltä toiselle.


Välittäjänvaihtoavaimella saat siirrettyä verkkotunnuksen toiselta välittäjältä pois toiselle. Esimerkiksi jos siirrät verkkotunnuksen Louhelle tai pois Louhelta, tarvitset välittäjänvaihtoavaimen.


Molemmat avaimet ovat kertakäyttöisiä ja voimassa 30pv luontihetkestä joten luothan avaimen vasta silloin kun olet verkkotunnusta siirtämässä. 


Aikaisemmin käytössä olleet .fi verkkotunnusten valtuutusavaimet eivät ole enää käytössä joten niillä ei verkkotunnuksia ole mahdollista enää siirtää.
Verkkotunnuksen siirto toiselle välittäjälle:


Kun olet saanut meiltä verkkotunnuksen siirtoon vaadittavan avaimen, voit toimittaa sen suoraan uudelle välittäjälle. Uusi välittäjä hoitaa siirron puolestasi.HUOM!

Muistathan irtisanoa sopimuksen meiltä Louhi Konsoli palvelun kautta kohdasta palvelut kun olet saanut verkkotunnuksen siirrettyä. Huomaathan että pelkkä verkkotunnuksen tai palvelun siirto ei vielä irtisano sopimusta meiltä.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.