G suite sähköpostitilin lisääminen sähköpostiohjelmaan

Muokattu: Ti, 2 Kesä, 2020 at 10:33 AM

Googlen G suite / Gmail sähköpostitiliä on mahdollista käyttää gmail.com selainversion lisäksi myös sähköpostiohjelmilla esim Outlook, Thunderbird tai Apple mail. Monissa sähköpostiohjelmissa tilin tyypiksi määrittäessä "Google" ei erillisiä Googlen palvelinasetuksia tarvitse määrittää. Alta löydät Googlen palvelinasetukset mikäli sähköpostiohjelma niitä pyytää.

Mobiililaitteilla suosittelemme käyttämään Googlen omaa Gmail sovellusta jonne palvelinasetuksia ei erikseen tarvitse määrittää.

Saapuvan postin asetukset:

- Palvelin (IMAP): imap.gmail.com

- SSL käytössä: Kyllä (Suositus)

- Portti: 993

Lähtevän postin asetukset:

- Palvelin (SMTP): smtp.gmail.com

-  SSL käytössä: Kyllä (Suositus)

- TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)

- SSL-portti: 465

Koko nimi tai näyttönimi:    Oma nimi

Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoite:    Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan

Salasana:    Gsuite / Gmail tilin-salasana