No input file specified

Muokattu: Pe, 8 Tammi, 2021 klo 9:37 AM

Sivuni antavat virheen ”No input file specified” (ei syötetiedostoa määritetty). Mikä on vialla?

Kun käytät https://sivusto.fi/linkki2/linkki2/ -tyyppisiä URL-osoitteita, jotka ohjaavat osoitteen uudelleen, osoitteeseen https://sivusto.fi/index.php/linkki1/linkki2/, saatat saada ”No input file specified” -virheen esimerkiksi WordPressin kanssa. Tähän löytyy varsin yksinkertainen korjaus: kysymysmerkin lisääminen .htaccess-tiedostoon sille riville, johon perustuen sivusto lähettää kyselymerkkijonot eteenpäin.  Kannattaa ottaa huomioon, että merkit ”[L]” ovat osa muokattavaa riviä, eikä niitä kannata poistaa. Alla harmaalla korostettuna se rivi, johon muutos yleisesti suoritetaan.

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php?/$1 [L]
</IfModule>

Näiden neljän merkin (?/$1) lisäys .htaccess-tiedoston tekstiriviin pakottaa Apache-palvelimen käsittelemään kaikkea index.php:n jälkeisiä merkkejä kyselymerkkijonona. Tämän tiedetään korjaavan rikkinäiset ”kauniit” – Artikkelin nimi -tyyppiset – URL-osoitteet WordPressin, MediaWikin, CodeIgniterin, ExpressionEnginen ja muutaman muun ohjelmiston tapauksessa.

Alla kuvakaappaus tiedoston muokkausnäkymästä nano-tekstieditorissa, erikseen lisättävä merkkijono korostettuna punaisella alleviivaten.

Voit muokata tiedostoa suoraan myös cPanel-hallinnan file manager -työkalulla (tiedostoselaimella).

Kirjautuminen cPaneliin tapahtuu seuraavin oletusasetuksin.

Hallintaosoite: https://omaverkkotunnus.fi/hallinta
Käyttäjätunnus: webhotellisi käyttäjätunnus
Salasana: webhotellisi salasana