Wordpress-sivusto antaa tietokantavirheen

Muokattu: Pe, 29 Tammi, 2021 at 3:23 PM

Wordpress-sivustoni ilmoittaa tietokantavirheestä (Tietokantayhteys epäonnistui, Database connection failed)

1. Mene tiedostojen hallintaan (filemanager) tai muodosta FTP-yhteys palvelimelle

2. Avaa tiedosto wp-config.php ja tarkista, että olet syöttänyt tietokannan tiedot oikein

– Tietokannan nimi

– Tietokantakäyttäjän nimi

– Tietokantakäyttäjän salasana

– Tietokantapalvelimen osoite (localhost)

2. Tarkista, että tietokannalle on luotu käyttäjä ja käyttäjä on lisätty tietokantaan
(Webhotellin hallintapaneelissa kohdasta MySQL-tietokannat)

3. Tarkista, että tietokannassa on kaikki tarpeelliset taulut
(Pääset tietokannan hallintaan webhotellin hallintapaneelissa kohdasta phpMyAdmin).

Joskus saattaa myös tulla eteen tilanne, että tietokannassa on tauluja jotka ovat menneet rikki.
Tämänkaltaisia tilanteita varten webhotellin hallintapaneelissa on toiminto jolla voit tarkistaa ja korjata
tietokannan.

Tietokannan korjaaminen webhotellin hallintapaneelissa

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin

2. Valitse MySQL-tietokannat

3. Klikkaa tarkista tietokanta -painiketta ja klikkaa palaa takaisin -painiketta

4. Klikkaa korjaa tietokanta -painiketta ja klikkaa palaa takaisin -painiketta

5. Testaa sivuston toiminta

Huom!

Ylläoleva korjaustoimenpide tarvitsee tehdä vain tietokannalle jota Wordpress käyttää ja joka on rikki,
mutta jos käytössäsi on useampi tietokanta niin voit toiminnon ajaa jokaiselle tietokannallesi ellet ole

varma mitä tietokantaa wordpress käyttää.