Google Workspace - Käyttäjätilin lisääminen ja poistaminen

Muokattu: Ke, 20 Maalis, 2024 klo 10:22 AM

Tässä tukiartikkelissa opastamme kuinka saat Googlen hallintakonsolin kautta lisättyä uuden käyttäjätilin tai poistettua vanhan käyttäjätilin. Voit luoda tai poistaa käyttäjätilin kirjautumalla Google Workspace hallintakonsoliin pääkäyttäjätilillä osoitteesta admin.google.com

Käyttäjätilin lisääminen:

Kirjaudu sisään osoitteeseen admin.google.com. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse etusivulta kohta Käyttäjät.

Seuraavalta sivulta valitse sivun vasemmasta yläkulmasta kohta Lisää uusi käyttäjä ja anna tarvittavat tiedot.

Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. Kopioi seuraavalta sivulta käyttäjätunnukset ja toimita ne käyttäjälle.

Google tarjoaa myös mahdollisuuden lähettää uudelle käyttäjälle salasanan luontilinkin sähköpostiin (toissijainen sähköpostiosoite).

Käyttäjätilin poistaminen:

Käyttäjän poistaminen onnistuu myös Käyttäjät valikon kautta. Jokaisen käyttäjän vierestä löytyy Lisää vaihtoehtoja- painike, josta avautuu alasvetovalikosta Poista käyttäjä- kohta.

Poistetun käyttäjän palauttaminen:

Poistettu käyttäjä on mahdollista palauttaa 20 päivän ajan poistopäivästä. Palauttaminen onnistuu Käyttäjät valikon kautta klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Lisää vaihtoehtoja- kohtaa ja valitsemalla alasvetovalikosta kohdan Äskettäin poistetut käyttäjät.

Samaan paikkaan pääsee myös klikkaamalla  + Lisää suodatin- kohtaa ja valitsemalla alasvetovalikosta Viimeksi poistetut.

Käyttäjätilin palautuksessa voi kestää 2 tuntia. Käyttöoikeuksien määritykseen voi kulua 24 tuntia, jos automaattisen käyttöluvan antamisen asetukset on määritetty.

Huomioitavaa muutoksissa:

- Google Workspace hallintakonsolin kautta tehtävät muutokset eivät automaattisesti päivity laskutukseen. Mikäli haluat poistaa käyttäjätiliin liitetyn lisenssin myös laskutuksesta, ilmoitathan tästä meille osoitteeseen asiakaspalvelu(at)louhi.fi

- Uusia Google Workspace käyttäjätilejä lisätessä, niihin liitettävä lisenssi tulee tilata meiltä osoitteesta myynti(at)louhi.fi ennen käyttäjätilin luomista. Lisenssin lisäämisen jälkeen käyttäjätilin luominen onnistuu Käyttäjät valikon kautta. Uudesta lisenssistä veloitamme hinnaston mukaisen hinnan, jonka löydätte täältä