Pythonin käyttäminen

Muokattu: Ke, 7 Huhti, 2021 klo 10:27 AM

Tässä ohjeessa kerrotaan Pythonin määritelmä ja miten webhotellia voi hyödyntää Python-ohjelmoinnilla

Mikä Python on?

Python on monipuolinen, tulkattava ohjelmointikieli. Pythonia pidetään helppona oppia sen yksinkertaisen syntaksin ja korkean tason tietorakenteiden takia. Monet suosittelevat sitä ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi. Pythonia on usein verrattu sellaisiin kieliin kuin Perl, Java, Ruby, TCL, Scheme ja PHP.

Pythonia voi käyttää komentotulkista ajettavissa skripteissä, joilla voidaan esimerkiksi käsitellä aakkosnumeerista dataa. Pythonia voi käyttää myös vaativassa ja tieteellisessä laskennassa (kirjastot NumPy ja SciPy). Pythonia käyttäen voi tuottaa kuvaajia (kirjasto matplotlib) sekä vuorovaikuttaa matlabin kanssa. Pythonille on saatavilla rajapintoja tietokantojen (esim. MySQL, jonka tuki löytyy lähes kaikista Louhen webhotelleista) käsittelyyn. Python on yleistynyt viime vuosien aikana verkkosivustojen ohjelmointikielenä ja Python-kielelle on saatavilla sekä minimaalisia että kehittyneitä kehitysympäristöjä (esim. Django). Pythonia voidaan ajaa palvelimella WSGI (Web Server Gateway Interface) -rajapinnan avulla, joka on viime aikoina kehitetty Pythonilla toteutettujen verkkosivustojen suorituskykyistä ajoa varten.

Pythonin käytön edellytykset

Louhen webhotelleissa on mahdollista hyödyntää Pythonia. Tätä varten sinulla täytyy olla tilattuna Louhelta vähintään Webhotelli Perus -palvelu. Webhotelli Perus mahdollistaa SSH-yhteyden muodostamisen, jota ohjeessamme esimerkin omaisesti käytämme. Työvaiheet SSH-yhteyden muodostamista varten.

1. Lataa SSH-asiakasohjelma, esimerkiksi Putty tray, tai Kitty.
  2. Muodosta SSH-yhteys webhotellisi tunnustiedolla, esimerkin mukaisesti.
  3. Syötä Bash-komentotulkissa seuraava komento.

/opt/alt/python38/bin/python3

Onnistuneen SSH-yhteyden muodostamisen ja Pythonin kutsukomennon jälkeen näkymä pitäisi olla seuraavan kaltainen. Kyseinen komento kutsuu Pythonin version 3.8. Kuvakaappauksessa myös esimerkkiskripti, joka laskee paljonko on neljä potenssiin kolme.

Pythonista lisää Python-kehittäjätiimin kotisivuilta osoitteessa https://www.python.org/about/gettingstarted.

Muistathan, että Louhelta löytyy tehokkaammat webhotellit myös ohjelmointia ajatellen, kuten Webhoteli Voima, sekä Sovellushotelli. Koko webhotellivalikoimamme löytyy verkkokauppamme, osoitteen https://www.louhi.fi/webhotelli kautta. Mikäli olet epävarma mikä webhotelli sopisi juuri sinulle, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi sähköpostitse: asiakaspalvelu @ louhi.fi.