Site Publisher kotisivutyökalun käyttö

Muokattu: To, 6 Touko, 2021 klo 10:15 AM

Site Publisher on Louhen Webhotellipalveluista löytyvä työkalu jolla rakennat helposti ja nopeasti yksinkertaiset käyntikortti tyyppiset sivustot itsellesi tai yrityksellesi. Palvelu on ilmainen mutta ylläpitämiseen tarvitset Webhotellipalvelun louhelta eli maksat ainoastaan Webhotellipalvelun kuukausihinnan.

Palvelu soveltuu hyvin esimerkiksi CV:n tai portfolion julkaisuun.

Ennen käyttöön ottoa huomaa että yhteen Webhotelliin on mahdollista rakentaa vain yhdet sivut joten vanhan sivuston materiaaali tulee poistaa mikäli sellainen vielä on.

1. Kirjaudu sisään Webhotellipalveluun

Kirjaudu sisään Webhotellipalveluun (cPanel). Sisäänkirjautumisosoite löytyy tunnusviestistä jonka olet saanut tilauksen yhteydessä. Löydät sisäänkirjautumistiedot myös Louhi Konsoli palvelusta.

Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse etusivulta domains välilehdeltä kohta Site Publisher

Ensimmäisessä kentässä valitaan domain. Oletuksena palvelu tarjoaa Webhotellin päädomainia mutta voit käyttää myös Webhotellin rinnakkaisdomainia.

Seuraavassa kohdassa valitaan jokin palvelun valmiista teemoista / pohjista (eng.template).

Customize and Publish- kohdassa syötetään omat yhteystiedot jotka sivustolla halutaan näkyvän.

Biography kenttään voit kirjoittaa tarkemmin tietoa itsestäsi.

Kun tiedot on syötetty tallenna muutokset klikkaamalla alempaa Publish paniketta.

Oman kuvan käyttäminen:

Pohjasta / teemasta riippuen voit käyttää sivustolla myös omaa kuvaa.

Alla näkymä Site Publisherin asetuksista

Lisätäksesi oman kuvan, avaa Webhotellista kohta File Manager ja etsi alla oleva hakemisto eli Public_html -> assets -> images -> dev.

Huomaa että käytettävissä olevat kuvavalinnat ja ominaisuudet vaihtelevat eri teemoissa. Kaikkiin teemoihin ei siis ole välttämättä mahdollista lisätä erikseen taustakuvaa ja profiilikuvaa.