Rinnakkaisdomainin (Domain Alias) lisääminen webhotelliin

Muokattu: To, 29 Joulu, 2022 klo 10:31 AM

Www-sivut saattaa olla tarpeen julkaista useammalla verkkotunnuksella, esim sellaisissa tapauksissa missä saman sivuston tulee näkyä useammalla verkkotunnuspäätteellä (esim louhi.fi & louhi.net). Webhotelleissa ja Sovellushotelleissa sivusto saadaan toimimaan useammalla verkkotunnuksella kytkemällä palveluun uusi domain rinnakkaisdomainina.


Verkkotunnuksen kytkeminen webhotelliin rinnakkaisdomainina


Suosittelemme kytkemään verkkotunnuksen webhotelliin ennen sen liikenteen ohjaamista palvelimelle. Näin palvelimelle ohjattu verkkotunnus ei pääse näyttämään sivuston vierailijoille virhesivua. Kytkeminen tapahtuu webhotellin hallintapaneelissa (cPanel) seuraavasti:

  • Kirjaudu webhotellisi hallintapaneeliin webhotellin tunnuksia käyttäen
  • Etsi hallintapaneelista kohta 'Domains' -> 'Domains' (tai 'Toimialueet' -> 'Toimialueet '):

  • Paina "Create a new Domain" ja syötä lisättävä domain:
  • HUOM! Kytke valinta päälle: "Share document root () with 'domain.fi'

HUOM: Voit ohjata verkkotunnuksen liikenteen Louhen webhotelliin myös toiselta palveluntarjoajalta, eli domainin ei tarvitse olla Louhelta tilattu.

Mikäli verkkotunnuksen liitoksessa on ongelmia, tarkista että ohjaus on määritelty nimipalveluun oikein ja että verkkotunnus käyttää oikeita nimipalvelimia. Huomaathan myös että nimipalvelimien ohjausmuutokset astuvat tyypillisesti voimaan vasta muutaman tunnin kuluessa.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.