Kaksivaiheisen autentikoinnin aktivointi webhotelliin tai sovellushotelliin

Muokattu: Ma, 1 Marras, 2021 klo 3:10 PM

Kaksivaiheisella autentikoinnilla eli 2FA:lla voit lisätä webhotellin tai sovellushotellin tietoturvaa.

Kaksivaiheisen autentikoinnin kytkeminen webhotelliin tai sovellushotelliin

Kaksivaiheista autentikointia varten tarvitset erillisen autentikaattorisovelluksen. Käytämme kaksivaiheisessa autentikoinnissa aikaperusteiseen salasanaan (TOTP) pohjautuvaa tekniikkaa, joten voit vapaasti valita käytettävän sovelluksen, kunhan se tukee TOTP:tä. Sovellus kannattaa useinmiten asentaa omaan matkapuhelimeen. Suosittuja autentikaattorisovelluksia ovat muun muassa:

Kun olet asentanut sovelluksen matkapuhelimeesi, kirjaudu webhotellin/sovellushotellin cPanel-hallintaan webhotellin tunnuksia käyttäen ja klikkaa:

Klikkaa tämän jälkeen 'Määritä kaksinkertainen todennus' -painiketta, skannaa autentikaattorisovelluksella avautuva QR-koodi:

Syötä autentikaattorisovelluksesta saamasi koodi 'Security Code'-kenttään ja paina 'Configure Two-Factor Authentication'-painiketta:

Kaksivaiheinen autentikointi on tämän jälkeen kytketty webhotelliin/sovellushotelliin. Seuraavan kerran kirjautuessasi sinulta kysytään tunnuksen ja salasanan lisäksi myös autentikaattorisovelluksesta saatavaa koodia.

Kaksivaiheisen autentikoinnin kytkeminen pois asiakastililtä

Mikäli olet vaihtamassa autentikaattoria tai haluat muusta syystä ottaa pois kaksivaiheisen autentikoinnin käytöstä, onnistuu se Tilin cPanelista kohdasta 'Two-Factor Authentication' ja 'Remove Two-Factor Authentication'.

Autentikaattorisovellus on poistunut käytöstä enkä pääse enää webhotelliini - mitä teen?

Ota yhteys asiakaspalveluun kaksivaiheisen autentikoinnin poiskytkemiseksi webhotellista/sovellushotellista. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme asiakkuuteen merkitystä sähköpostiosoitteesta tai puhelinnumerosta, niin voimme tunnistaa yhteydenottajan.