Duuersin linkki tai sähköposti näyttää olevan kunnossa, mutta ei kuitenkaan toimi

Muokattu: Ti, 23 Marras, 2021 klo 9:28 AM

Joissakin harvoissa tapaukisssa voi käydä niin, että tarjoukseen laitettu linkki tai vastaanottajan sähköpostiosoite näyttävät tarjousta muokatessa olevan ihan kunnossa, mutta asiakas ei saa linkkiä auki tai sähköposti ei mene perille. Syynä voi tällöin olla näkymätön 0-pituinen välilyönti (eng. Byte Order Mark, BOM).

Tarkista, onko tekstin seassa näkymättömiä merkkejä

Joissakin tapauksissa esimerkiksi Duuersin sisällä tekstejä kopioitaessa ja liitettäessä linkin URL-osoitteeksi tai sähköpostiosoitteeksi voi käydä niin, että sinne ilmestyy näkymätön 0-pituinen välilyönti (eng. Byte Order Mark, BOM). Tai merkki voi olla mukana myös ulkopuolelta kopioidussa ja liitettyssä tekstissä. Yleensä verkkopohjaiset editorit eivät näytä tätä merkkiä eikä niin tee Duuersinkaan editori.

Merkin saa näkyviin kopioimalla kaikki merkkijonon merkit (esimerkiksi näppäinkomennolla Ctrl+A) ja liitämällä ne tekstieditoriin, joka näyttää kaikki merkit. Lopussa on ohje siitä, miten saat myös BOM-merkit näkyviin Windows-koneiden mukana tulevalla Notepad-editorilla.

Esimerkkinä alla linkki-ikkunasta molemmat rivit (Teksti ja URL) kopioituna tekstieditoriin, jossa tekstieditori näyttää näkymättömän 0-pituisen välilyönnin punaisena pisteenä.  URL-kentässä olevan merkkijonon alussa on yksi BOM-merkki, jota editorissa ei voi nähdä.

Jos tallettaa tällaisen tarjouksen ja kilkkaan linkkiä, niin Duuers luulee, attä alussa on tyhjää ja pyrkii korjaaman URL:n, jolloin se näyttää tältä: https://app.duuers.com/proposals/%EF%BB%BFhttps://calendly.com/mika-paavola/30min ja päätyy virheeseen.

Kuva 1: Duuersissa kaikki näyttää olevan kunnossa

Kuva 2: Tässä kuvassa ylempi rivi on kopioitu Kuvan 1 "Teksti" kentästä  ja liitetty tekstieditoriin ja alempi rivi on kopioitu (Ctrl+A ja Ctrl+C näppäinkomennoilla) URL-kentästä. Tekstieditori näyttää myös BOM-merkit, joka tässä käytetyssä editorissa näkyy punaisena pisteenä. Tämä esimerkkikuva on Chromebookin Text-editorista.

Korjaus onnistuu poistamalla näkymätön merkki merkkijonosto

Pystyt korjaamaan linkin yksinkertaisesti poistamalla BOM-merkin tai merkit merkkijonosta. Helpoiten se käy joko a) korjaamalla ne Duuersin ulkopuolella teksieditorissa tai b) tuhoamalla koko merkkijonon ja kirjoittamalla se  kokonaan uudestaan tai liittämällä se uudestaan alkuperäisestä lähteestä.

Jos BOM-merkki on merkkijono alussa, voi korjauksen tehdä helposti tuhomalla alusta muutaman ensimmäisen merkin ja kirjoittamalla ne uudestaan. Merkkijono keskeltä korjaaminen on vaikeampaa, koska merkit eivät näy lainkaan vaikka bitit ovatkin siellä.

Huom! Mene tällöin korjattavan merkkijonon alkuun "Home"-näppäimellä, jotta olet varmasti kentän alussa. Hiirellä klikkaamalla ei onnistu, koska merkki on näkymätön ja 0-pituinen.

Muista tarvittaessa korjata sama virhe muualta esim. elementtikirjaston mallikomponenteista ja kaikista mallitarjouksista, ettei virhe jää toistumaan. Myös lähetetyistä auki olevista tarjouksista linkin voi korjata.

Ohjeet Notepadissä BOM-merkkien saamiseksi näkyviin

1. Avaa Notepad
    • Paina näppäimistön windows-näppäintä tai kirjoita vasemman alareunan hakukenttään notepad.
  2. Kopioi linkki notepad-tekstieditoriin
  3. Tallenna tiedosto ANSI-formaatissa
    • Valitse notepad-editorin File-valikosta "Save as" | "Tallenna nimellä"
    • Anna tiedostolle nimi
    • Save-nappulan vieressä on valikko "Encoding" | "Koodaus"
    • Valitse ANSI
    • Paina "Save" | "Tallenna" ja "OK"

BOM-merkkien näkyvät nyt tekstissä kysymysmerkkeinä, jos sellaisia löyty.