Email Deliverability - varmista sähköpostin perillemeno webhotellista

Muokattu: Ma, 24 Heinä, 2023 klo 8:30 AM

Sähköpostin perillemenoon vaikuttaa moni asia, mutta tähän voi tehokkaasti vaikuttaa asettamalla verkkotunnuksen nimipalveluun muutama lähettäjän todennuksen määrittelevä tietue. Lähetetyn sähköpostin luokittelu roskapostiksi tehdään aina vastaanottavalla postipalvelimella. Kytkemällä verkkotunnukselle SPF- ja DKIM-tietueet, tulkitsee vastaanottava palvelin viestit luotettavammaksi ja jolloin ne päätyvät varmemmin vastaanottajan saapuneet-kansioon.


HUOM: Noudata tämän artikkelin ohjeita vain, jos käytössäsi on webhotellin sähköpostipalvelu.

Tarkista verkkotunnuksen tekniset sähköpostimääritykset webhotellin Email Deliverability -toiminnolla

Email Deliverability -toiminto löytyy hallintapaneelin Email-valikosta:

Mikäli webhotelliin liitetyn verkkotunnuksen SPF- ja DKIM-tietueet eivät ole kunnossa, kertoo järjestelmä tästä varoituksin:

SPF-tietueen määrittely verkkotunnukselle

SPF-tietueella määritellään palvelimet ja palvelut, joista on sallittua lähettää sähköpostia verkkotunnuksella. Usein pelkän SPF-tietueen määritteleminen lisää merkittävästi sähköpostin tietoturvaa ja viestiliikenteen luotettavuutta. Lue tarkemmat ohjeet SPF-tietueen määrittelemiseksi tukiartikkelistamme: Sähköpostiviestien lähettäjän todennus SPF-tietueella

DKIM-tietueen määrittely verkkotunnukselle

DKIM perustuu avainpariautentikaatioon, jossa yksityinen sähköpostiviestin header-tietoon liitettävä avain tallennetaan salatussa muodossa sähköpostipalvelimelle (esim webhotelli) ja julkinen avain asetetaan verkkotunnuksen nimipalveluun. Viestin saapuessa vastaanottavalle palvelimelle, tehdään DKIM-tarkistus, jossa vertaillaan viestin header-tiedoissa olevaa yksityistä avainta verkkotunnuksen nimipalvelussa olevaan julkiseen avaimeen. DKIM-tarkistuksen epäonnistuessa saatetaan viesti suodattaa tai siirtää roskapostikansioon vastaanottajan sähköpostipalvelussa.

    1. Aloita DKIM-tietueen käyttöönotto luomalla DKIM-avain cPanelin Email Deliverability -näkymässä:

    2. Kopioi DKIM-tietueen Name-kentän arvosta default._domainkey osa. Kopio Value-kentän koko arvo.

Mikäli verkkotunnuksesi käyttää Louhen nimipalvelimia, aseta ohjaus Louhi Konsolin kautta.

HUOM: Palvelimella luotu DKIM-avain tulee lisätä myös muihin palveluihin joista on tarkoitus lähettää viestiä verkkotunnuksella.


DKIM-tietueen lisäys Louhi konsolissa

Voit lisätä DKIM-tietueen Louhi Konsolin verkkotunnushallinnasta kohdasta Palvelut -> Verkkotunnukset -> klikkaa verkkotunnusta -> DNS-tietueet -> Lisää uusi


Tietue: -kenttään tulee merkitä default._domainkey

Tyyppi: -kenttään valitaan arvoksi TXT

Osoite: -kenttään syötetään arvoksi cPaneelissa luotu julkinen DKIM-avain


Alla on esimerkkikuva lopputuloksesta.


Kun SPF ja DKIM on asetettu verkkotunnuksen nimipalveluun, odota hetki ja tee Email Deliverability -kohdassa uusi testi. Verkkotunnuksen kohdalla pitäisi nyt näkyä 'Valid':


Mikäli sähköpostin perillemenossa ilmenee vielä ongelmia, varmista että viestit lähetetään SPF:n ja DKIM:n mukaisilta palvelimilta.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.