Google Workspace - käyttäjätilin poistaminen ja datan siirto

Muokattu: To, 23 Touko, 2024 klo 3:21 PM

Tässä artikkelissa käydään läpi mitä on hyvä ottaa huomioon, kun Google Workspace tililtä poistaa käyttäjätilin.


Kuinka poistan käyttäjätilin Google Workspacessa?

Google Workspace käyttäjätilin voi poistaa hallintakonsolissa käyttäjä, jolla on Pääkäyttäjän (Super Admin) rooli tai jokin muu rooli kuten Käyttäjähallinnan järjestelmänvalvoja (User Management Administrator), joka antaa oikeuden hallinnoida käyttäjätilejä Google Workspace tilillä.

Käyttäjätilin poiston voi tehdä hallintakonsolissa admin.google.com -> Hakemisto -> Käyttäjät -> Klikkaa käyttäjää -> Poista käyttäjä

HUOM! Poistetun käyttäjätilin voi palauttaa 20 päivän kuluessa käyttäjätilin poistamisesta. Poistetun käyttäjätilin palautus vaatii, että Google Workspace tilillä on vapaa lisenssi käytettävänä.

Poikkeus:

Jos olet hankkinut Cloud Identity -tuotteen (lisenssitön käyttäjätili) Google Workspace tilille ja poistat Cloud Identity -käyttäjätilin, niin sen palautus ei vaadi vapaata lisenssiä.


Mitä tulee ottaa huomioon käyttäjätilin poistamisessa?

Käyttäjätilin poistamisen yhteydessä järjestelmä kysyy haluatko siirtää käyttäjätilin datan toiselle käyttäjätilille.

Poiston yhteydessä voi siirtää Drive ja Docs, Kalenteri ja Looker Studio datan.

Voit myös päättää olla siirtämättä poistettavan käyttäjätilin dataa toiselle käyttäjätilille. Valitse tällöin kohta Älä siirrä dataa.

HUOM! Jos haluat siirtää poistettavan käyttäjätilin sähköpostit, niin se tulee tehdä ennen käyttäjätilin poistoa.Kun käyttäjätilin poistamisesta on kulunut 20 päivää, käyttäjätili poistetaan pysyvästi mukaan lukien kaikki käyttäjätilin data. Tämän jälkeen käyttäjätiliä ei ole mahdollista palauttaa.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.