Webhotellin tilaaminen

Muokattu: Ma, 17 Huhti, 2023 klo 9:51 AM

Webhotelli on palvelintila, joka sisältää tallennustilaa kotisivuille sekä sähköpostilaatikoille. Louhen Webhotelliin on mahdollista rakentaa perinteiset html-pohjaiset sivut kuin myös nettisivut julkaisujärjestelmillä, kuten Wordpressillä ja Joomlalla.

Kaikkiin Webhotelleihimme sisältyy myös ilmainen kotisivueditori Weebly.

1. Siirry osoitteeseen kauppa.louhi.fi

Webhotellia tilatessa sinulla tulee olla tiedossa vähintään yksi verkkotunnus, joka palveluun liitetään. Se voi olla olemassa oleva verkkotunnus tai tilauksen yhteydessä voi rekisteröidä uuden. Ilman verkkotunnusta ei ole mahdollista tilata Webhotellia.

Ennen tilausta kirjaudu sisään Louhi Konsoli -palvelun tunnuksilla. Uutena asiakkaana saat luotua asiakastilin meille tilauksen yhteydessä. Aloita valitsemalla vasemmasta valikosta kohta 'Webhotellit', jonka jälkeen valitse haluamasi Webhotellipaketti. Tarkemmat ominaisuudet löydät täältä. Webhotellia on milloin tahansa mahdollista muuttaa suurempaan tai pienempään, vaikka kesken sopimuskauden.

Lisää tuote ostoskoriin valitsemalla tuotteen kohdalta 'Osta'.

2. Valitse Webhotelliin liitettävä verkkotunnus sekä tarvittaessa rinnakkaisdomain

- Mikäli haluat tilauksen yhteydessä siirtää meille olemassa olevan verkkotunnuksen, valitse ensimmäinen vaihtoehto 'Verkkotunnus on rekisteröity minulle, tilaan siirron'. Verkkotunnuksen siirtoon tarvitset siirtoavaimen, jonka saat pyydettyä nykyiseltä palveluntarjoajalta. Siirron voi tilata myös ilman avainta, jolloin avaimen voi toimittaa meille jälkeenpäin sähköpostilla asiakaspalvelu(at)louhi.fi

- Mikäli teillä on verkkotunnus valmiina jo Louhella tai toisella palveluntarjoajalla, valitse alempi vaihtoehto

'Verkkotunnus on rekisteröity minulle, päivitän itse nimipalvelimet'.

Mikäli haluat liittää Webhotelliin useamman verkkotunnuksen, valitse kohta 'Syötä haluamasi rinnakkaisdomain'.

Rinnakkaisdomain (eng. parked domain) on Webhotelliin liitettävä lisädomain, joka mahdollistaa useammasta verkkotunnuksesta ohjauksen päädomainille. Rinnakkaisdomainilla on myös mahdollista luoda sähköpostitilejä Webhotelliin.

Webhotelliin on kuitenkin mahdollista rakentaa vain yhdet kotisivut, joten jokaiselle rakennettavalle sivustolle tulisi tilata oma Webhotelli.

Jatka valitsemalla 'Lisää ostoskoriin'.

Uutta verkkotunnusta tilatessa webhotelliin valitse vaihtoehto 'Rekisteröi verkkotunnus minulle'.

3. Tarkista yhteenveto tilatuista tuotteista ja siirry maksamaan tilaus

Lopuksi tarkista, että ostoskorista löytyy tilatut tuotteet ja että verkkotunnukset sekä mahdolliset siirtoavaimet on oikein kirjoitettu. Verkkotunnuksen siirrossa on myös hyvä varmistaa, että verkkotunnuksella ei ole siirtolukitusta käytössä.

Tilatut tuotteet ja palvelut aktivoidaan vasta, kun laskun suoritus näkyy meillä. Nopeiten tämä käy maksamalla lasku verkkomaksuna heti tilauksen yhteydessä. Laskun löydät myös Louhi Konsoli -palvelusta Laskut-välilehdeltä. Käytämme maksunvälittäjänä Paytrail-nimistä palvelua, joka näkyy myös tiliotteellasi.

4. Palvelun käyttöönotto:

Tilauksen jälkeen Webhotelli löytyy Louhi Konsoli -palvelusta Palvelut-välilehdeltä.

Klikkaa Webhotelliasi ja seuraavalta sivulta kohdasta Ennakko-osoite-linkkiä. Palvelun käyttäjätunnukset toimitetaan teille 10 min kuluessa asiakastiedoissa merkittyyn osoitteeseen, kun laskun suoritus kirjaantuu järjestelmäämme. Nopeiten tämä käy maksamalla tilauksen yhteydessä verkkomaksulla.

Ohjeet Webhotellin käyttöön täältä