Kotisivujen siirto-ohje

Muokattu: Pe, 28 Syys, 2018 klo 1:04 PM

Tämä ohje käsittelee sivustojen sisällön siirtämistä. Mikäli etsit Domainin siirto-ohjetta voit tutustua siihen täältä: Domainin siirto-ohje

Kotisivujen siirtäminen palvelimelle

Tilauksen käsittelyn jälkeen avaamme webhotellin ja lähetämme tunnukset sähköpostitse. Tässä vaiheessa lähetämme myös mahdollisia lisätietoja ja ohjeita koskien domainin siirtoa. Kotisivut siirretään palvelimelle FTP:llä (tai SFTP:llä/SCP:llä jos palveluun kuuluu SSH-yhteys).

Koska domain ei vielä osoita palvelimellemme, tulee käyttää sähköpostissa mainittua palvelimen nimeä ftp-palvelimena.

Kotisivujen toimivuus voidaan testata ennakko-osoitteen avulla. Ennakko-osoitteeseen liittyy rajoituksia lähinnä PHP-skripteihin, jotka poistuvat domain-siirron valmistuttua.

Sähköpostien siirtäminen

Sähköpostit tulee ottaa talteen nykyisen palveluntarjoajan postipalvelimelta esimerkiksi POP3-protokollalla. Esimerkiksi IMAP-protokolla ei lataa viestejä palvelimelta kokonaisuudessaan, jolloin niiden lukeminen ei välttämättä ole mahdollista palvelun lopettamisen jälkeen.

Sähköpostitse lähetetyissä tunnuksissa on mainittu hallintapaneelin osoite. Kirjaudu sisään ja luo tarvittavat sähköpostilaatikot valitsemalla Sähköpostit/Käyttäjät ja Lisää käyttäjä. Mikäli käyttäjiä/sähköpostilaatikoita ei ole määritetty, kaikki postit ohjautuvat pääkäyttäjän postilaatikkoon.

Kun domainin siirto on valmis, voit vaihtaa sähköpostiohjelmaasi uuden postipalvelimen, käyttäjätunnuksen ja salasanan.

MySQL-tietokannan siirtäminen

Jos kotisivullasi on MySQL-tietokanta, saa sen helpoiten siirrettyä uuteen ympäristöön dump-toiminnolla. phpMyAdmin-sovelluksesta toiminto löytyy nimellä ”Tulosta tiedostoksi/ruudulle” / ”Export”. Valitse haluamasi tietokannan taulut sekä tallennus levylle. Tietokannan palauttaminen onnistuu vastaavasti phpMyAdmin-ohjelmalla. Valitse SQL ja ”Tiedoston sijainniksi” tallentamasi tiedosto. Riippuen palautettavan tietokannan koosta, toimenpiteessä saattaa kestää jonkin aikaa.

Domainin siirto jälkikäteen / mitä siirrossa tapahtuu

Kun kotisivut, sähköpostit ja tietokanta on saatu siirrettyä, voimme asettaa domainin ohjautumaan palvelimellemme. Tämä tehdään päivittämällä nimipalvelimen ohjaustiedot. Ohjaus alkaa toimimaan yleensä 2-24 tunnin sisällä, eli heti nimipalvelimien päivittymisen jälkeen. Tänä aikana liikenne ohjautuu joko edellisen palveluntarjoajasi palvelimelle tai uuteen webhotelliisi. Käyttökatkoja ei kuitenkaan ole odotettavissa, kunhan molemmat palvelut ovat toiminnassa koko siirtymäajan.